Giresun'da 1 yılda bakın ne kadar yağmur yağdı?

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2014 yılında Giresun'da metrekareye bin 388,5 kilogram yağış düştüğünü söyledi.Aksu, yaptığı açıklamada, Giresun'un Türkiye'nin en fazla yağış alan illerinden birisi olduğuna işaret etti.2013 yılında Giresun'da metreka

Giresun'da 1 yılda bakın ne kadar yağmur yağdı?

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2014 yılında Giresun'da metrekareye bin 388,5 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, Giresun'un Türkiye'nin en fazla yağış alan illerinden birisi olduğuna işaret etti.

2013 yılında Giresun'da metrekareye bin 184 kilogram yağış düştüğünü vurgulayan Aksu, "2014 yılında ise Giresun'da bu rakam bin 388,5 kilogram olarak gerçekleşti. 2013 yılına oranla geçtiğimiz sene Giresun'a yağan yağışta 204 kilogram artış yaşandı" dedi.

Aksu, 2014 yılında etkili olan yağışın en fazla 280,6 kilogram ile Eylül ayında düştüğünü, Eylül'ü 276,2 kilogramla da Kasım ayının izlediğini aktardı. 

Geçtiğimiz yıl Giresun'da etkili olan yağışa rağmen kentte çok ciddi su baskınlarının yaşanmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Kerim Aksu,"Her yağmurda su baskınları şehrin adeta kaderi gibiydi. Ancak yaptığımız çalışmalarla bu durumun önüne geçtik. Tüm kanalları yaz mevsiminde temizliyoruz. Böylelikle yağmur artık Giresun’un korkulu rüyası olmaktan çıktı” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel