Giresun yaylalarında yıkım başladı

  Giresun’un Espiye Karaovacık Yaylası'nda başlatılan yıkımlarla ilgili vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ederken, Vali Dursun Ali Şahin ise yıkımlardan geri adım atılmayacağını söyledi. Espiye’nin Karaovacık Yaylası'nda başlatılan yıkımlarda mağdur ol

Giresun yaylalarında yıkım başladı

 

 

Giresun’un Espiye Karaovacık Yaylası'nda başlatılan yıkımlarla ilgili vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ederken, Vali Dursun Ali Şahin ise yıkımlardan geri adım atılmayacağını söyledi. Espiye’nin Karaovacık Yaylası'nda başlatılan yıkımlarda mağdur olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ali Osman Kılıç, çifte standar yapıldığını ileri sürerek “Yapılan yıkımlarda aralardan seçilmiş olarak bazı evler yıkılmıştır. Bir tarafta yeni inşa halindeki bina yıkılmazken, daha önce yapılmış binaların yıkılması manidardır.Madem ki yıkılacak niçin hepsi yıkılmıyor da sadece aralardan seçme evler yıkılıyor” ifadelerini kullandı.

Karaovacık Yaylası Kalkındırma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Cafer Bal ise “Bizim yaylamızın dedelerimizden kalan tapularımız, mahkeme kararlarımız bulunmaktadır. Buna rağmen yapılan yıkımlarda bizlere bilgi verilmemiştir. Yıkım öncesi yıkılacak evlerle ilgili bilgi verip içerisini boşaltın denilmesini beklerdir. Ancak hasım hanece gelip evlerin kapısı kapalıyken, içerde ne var ne yok bilinmeden yıkılıp gidilmiştir” dedi.

Yıkımın yaylacılara çifte darbe vurduğunu belirten Espiye’nin Soğukpınar Belde Belediyesi eski Başkanı İbrahim Akgün ise “Yöredeki yaylacılarımızın vahim durumunu tespit için yaptığımız incelemede evlerin şahsi eşyalarıyla birlikte yıkıldığını gördük. Daha önceden bilgi verilseydi vatandaşların mağduriyeti bu kadar yaşanmazdı. En azından evlerini kaybeden vatandaşlar şahsi eşyalarını kurtarabilirlerdi” diye konuştu.

Yaylalarda başlatılan yıkımlarla ilgili tavizin verilmeyeceğini belirten Vali Dursun Ali Şahin ise “17 Ağustos 2011 tarihinden sonra yapılan kaçak ve ruhsatsız yayla evlerinin yıkımı devam edecektir. Bu konuda kararlılığımız sürecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler