Giresun ve Hakkari kardeş şehir oluyor

 Giresun İl Genel Meclisi, hükümetin barış sürecine destek amacıyla Güneydoğu illerinden birini kardeş şehir için temenni kararı aldı. Giresun İl Genel Meclisinde Mayıs ayının son toplantısında hükümetin barış sürecine destek görüşüldü. AK Parti Grubu adı

Giresun ve Hakkari kardeş şehir oluyor

 

Giresun İl Genel Meclisi, hükümetin barış sürecine destek amacıyla Güneydoğu illerinden birini kardeş şehir için temenni kararı aldı.
 
Giresun İl Genel Meclisinde Mayıs ayının son toplantısında hükümetin barış sürecine destek görüşüldü. AK Parti Grubu adına meclis başkanlığına “Hakkari ile kardeş şehir olma” önergesi verildi.
 
Verilen önergede hükümetin barış sürecine katkı sağlamak amacıyla Hakkari ile Giresun’un kardeş şehir olması istendiği ifade edildi. Önerge ile ilgili değerlendirme yapan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, “Hükümetimiz bir barış süreci yürütmektedir. Bu sürecin istenilen barışı sağlayabilmesi için hepimize görev düşmektedir. AK Parti grubunun verdiği önergeye henüz CHP ve MHP grubu tarafından verilen cevap yoktur. Bu önerge doğrultusunda sayın valimizle görüşeceğiz. Söz konusu ilin İl Genel Meclis Başkanı ile görüşeceğiz.
 
CHP ve MHP grubunun vereceği kararı dikkate alarak bir sonuca ulaşacağız.Şu aşamada meclisimizde temenni kararı alınmıştır” dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz ise; bu önergeden haberleri olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Meclis'te sürpriz yaşadık. Önce Akil İnsanlar gibi bir süreç mi diye düşündük. Barışa kimse karşı çıkamaz. Biz lehte ve aleyhte olmayacağımızı söyledik. Fakat partimizle görüştükten sonra elbet bir karar verilecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel