Giresun Valisinin Trabzon mesaisi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un önemli sorunlarının çözümü için Trabzon'a giderek, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleriyle görüştü.Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, D. S. İ Bölge Müdür

Giresun Valisinin Trabzon mesaisi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un önemli sorunlarının çözümü için Trabzon'a giderek, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleriyle görüştü.

Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, D. S. İ Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve Röle ve Anıtlar Müdürü Ahmet Şentürk ile görüşen VAli Şahin, kendilerinden müdürlerinin Giresun'a yönelik çalışmalarını hızlandırılmalarını istedi. Görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden VAli Şahin, 12Haziran Genel Seçimleri'nden sonrada Ankara'ya giderek, Giresun'un problemlerini takip edeceğini belirtti.

VALİ ŞAHİN'İN ÇEVRE DUYARLILIĞI
Giresun Vali Dursun Ali Şahin, yaptığı incelemelerinde ve katıldığı toplantılarda çevreye duyarlılığını göstermeye devam ediyor. Yaylaların ve merkez köylerin çöplerinin toplanması amacıyla İl Özel İdaresi'ne 2 adet çöp kamyonu kazandıran VAli Şahin, Kümbet'te fosseptiklerin önüne arıtma projeleri yapılması, yöredeki çevre kirliliğini önlemek amacıyla doğal arıtma projesi hazırlanması gibi çevre ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

VAli Şahin, Giresun'daki fosseptiği olmayan evlerin belirlenmesi ve bu evlere ev sahipleri tarafından fosseptik çukuru yaptırılması için, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünce ortak bir denetim ekibi kurularak, bir an önce çalışmalara başlanması talimatını verdi.

NAYLON POŞETLER YASAKLANIYOR
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tarafından gündeme getirilen naylon poşetlerin yasaklanması kararı uygulamaya konuluyor. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında dün toplanan İl Mahalli Çevre Kurulu, 2012 yılından itibaren, çevreyi aşırı kirleten ve yıllarca yok olmayan naylon poşetlerin yerine çevreyi kirletmeyen, doğada yüzde 100 çözünebilen malzemeden imal edilen poşet, kese kâğıdı, bez torba veya file kullanılmasına karar verdi.

Karar gereği, mağaza, market, süpermarket gibi satış noktalarındaki alışverişlerde kullanılan ve çevreyi aşırı derecede kirleten naylon poşetlerin yerine 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle doğada yüzde 100 çözünebilen malzemeden imal edilen poşet, kese kâğıdı, bez torba veya file kullanılacak. " denildi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geçen hafta İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ndeki incelemelerinde, çevreyi aşırı kirletmesinin yanı sıra sağlığa da zararlı olan naylon poşetlerin yerine, kâğıt poşetler ve file kullanılması yönünde ilgililere talimat vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler