Gümüşhaneli Şehit Polis Hamdullah Kırtay Memleketi Giresun’da Son Yolculuğuna Uğurlandı
ümüşhane Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli olan 21 yaşındaki Hamdullah Kırtay için Tirebolu ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polisin naaşı, Tirebolu Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapılacağı Körliman Mahallesi'ndeki Uzunkum Camisi'ne getirildi.
Protokol ve Vatandaşlar Katıldı
Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze merasimine Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, TBMM İdare Amiri Hasan Turan, Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Sarıfakıoğulları ile Emniyet Müdürü Aktaş, şehidin babası Nedim ve annesi Firdevs Kırtay’a taziyelerini ileterek acılarını paylaştı.
Düğün Hazırlığı Yapıyordu
Genç yaşta hayata veda eden Özel Harekat Polisi Hamdullah Kırtay ile ilgili yürek burkan bir detay ortaya çıktı. Şehit polisin nişanlı olduğu ve yakın zamanda yapmayı planladığı düğünü için hazırlık yürüttüğü öğrenildi.
Kaza Gümüşhane Şehir Merkezinde Oldu
Acı olay, dün sabah saatlerinde Gümüşhane şehir merkezinde gerçekleşmişti. Kırtay idaresindeki 08 AAD 693 plakalı otomobil, Trabzon istikametine seyir halindeyken Özcan Mahallesi Elmalı Caddesi üzerinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarpmıştı. Genç polis, çarpmanın şiddetiyle olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Düzenlenen törenin ardından şehit polis Hamdullah Kırtay’ın cenazesi, dualar eşliğinde aile kabristanlığına defnedildi.