Giresun Şebinkarahisar fidan üssü oluyor

 Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi adeta ceviz, kızılcık ve dut fidanı yetiştirme üssü haline geldi.  İlçede 3 sera kurulurken, ilk etapta 3 bin kızılcık çileği köklendi, 3 bin de ceviz fidanı aşılandı. Dut çeliği çalışmalarına da Mart ayında başlanacak. A

Giresun Şebinkarahisar fidan üssü oluyor

 Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi adeta ceviz, kızılcık ve dut fidanı yetiştirme üssü haline geldi. 

 
İlçede 3 sera kurulurken, ilk etapta 3 bin kızılcık çileği köklendi, 3 bin de ceviz fidanı aşılandı. Dut çeliği çalışmalarına da Mart ayında başlanacak. Ayrıca mevcut ceviz ağaçlarının daha verimli hale getirilmesi çalışmaları da devam ediyor.
 
Konuyla ilgili dün akşam Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya Proje Danışmanı Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Karadeniz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın ve Şube Müdürü Arif Kahya katıldı. 
 
Projenin önemine değinen Vali Şahin, “Ekonomik değeri oldukça yüksek ürün fidanları yetiştirilmesi için başlatılan çalışmaya her türlü desteği verilecek. 10 binlerce fidan yetiştirerek bölgeyi adeta ceviz, dut ve kızılcık üssü haline getireceğiz. İleriki safhada fidanların ilimizin müsait yerlerinde dikilmesi için çalışmalarımız olacak ve fidanların başka illere de satışını hedefliyoruz. Amacımız İlimizi her alanda olduğu gibi tarım da en ileri seviye ye taşımaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel