Giresun milletvekili isyan etti

AK PARTİ Giresun Milletvekili Mehmet Geldi Giresun Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’a ilişkin YÖK’e yaptığı şikayetin sümenaltı edilmesine sert tepki gösterdi. Üniversite görevlileri tarafından bir öğrencinin dövülmes

Giresun milletvekili isyan etti
AK PARTİ Giresun Milletvekili Mehmet Geldi Giresun Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’a ilişkin YÖK’e yaptığı şikayetin sümenaltı edilmesine sert tepki gösterdi. Üniversite görevlileri tarafından bir öğrencinin dövülmesiyle ilgili üniversite içinde derin bir yapı oluşturulduğunu ileri sürerek soruşturma istediğini ifade eden Geldi YÖK’ün hala cevap vermemesinin dikkat çekici olduğunu ifade belirterek, “Giresun Üniversitesi’nin bu şekilde anılmasını doğru bulmuyorum. YÖK’ün karar verecek kendi organları var ama ben hala şikayetimle ilgili cevap alamadım. Bireysel olarak soruşturma açılmasını istiyorum” dedi. 
 
HALA BİLGİ BEKLİYORUZ
 
Geldi kendilerine YÖK’ten herhangi bir yazı gelmediğini ifade ederek, “YÖK’ün kendi içinde yaptığı işlemle ilgili bilgi bekliyoruz. Şu ana kadar yapılmış bir bilgilendirme yok. Bizim önceki şikayetimiz bir öğrencinin darp edilmesiyle ilgiliydi. Bunlar nedeniyle idari soruşturma açılması temel talebimizdi. Ne işlem yapıldı yapılmadı bilemiyorum. Mahkeme kararı kesinleştikten sonra da idari işlem yapılması talebini yineledik. Sayın Rektörümüz bu olayla ilgili olarak üzerine düşen görevi yerine getirmedi. Olayla ilgili demeçleri olmuştu. Olayı sahiplenmişti. YÖK Başkanı gerekeni yaptı yapmadı bilemiyorum. YÖK’ün kendi organları var. O konuda bireysel olarak soruşturma açılmasını istiyorum. Giresun Üniversitesi’nin bu şekilde anılmasını doğru bulmuyorum. Bu olaydan sonra üniversite kendi içinde tasarrufta bulunup ve bu şekilde bir olayı benimsemediğini ortaya koymalıydı. Bunu yapmadı. Sorumlular hakkında soruşturma açılmayıp bir işlem yapılmamışsa bu durum sayın rektörün davranışın hamisi olduğunu gösterir. Bütün bu yaşananlar üniversitemize leke sürüyor” ifadelerine yer verdi. 
 
Birinci şikayeti dikkate alınmayan işleme dahi konulmayan Geldi, Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı Kültigin Çavuşoğlu ve Zafer Türkmen ile ilgili YÖK'e ikinci kez şikayette bulundu.
 
Geldi 'bir öğrencinin dövülmesi olayı ile ilgili' verilen ancak henüz Yargıtay tarafından kesinleşmemiş bir mahkeme kararını da gerekçe göstererek akademisyenler ve Rektör Prof. Dr. Aygün Attar hakkında idari soruşturma açılmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel