Giresun Galata'dan farksız

 Giresun'un Espiye ilçesi Gülburnu Körfezi'nde çıkan balıklar her gün buraya gelen onlarca balıkçının yüzünü güldürüyor.Geçen yıllara göre bu sezonun daha çok bereketli olduğunu kaydeden olta balıkçıları “Özellikle Karadeniz’e çıkan gezici balıklar artık

Giresun Galata'dan farksız

 

Giresun'un Espiye ilçesi Gülburnu Körfezi'nde çıkan balıklar her gün buraya gelen onlarca balıkçının yüzünü güldürüyor.

Geçen yıllara göre bu sezonun daha çok bereketli olduğunu kaydeden olta balıkçıları “Özellikle Karadeniz’e çıkan gezici balıklar artık hızla inişe başlar. Lüfer, palamut, istavrit lezzetlidir. Tekir, barbun, izmarit, sardalya, levrek, mercan, torik, sinarit, eşkina bol ve lezzetlidir” dediler. 

Espiye’nin Gülburnu Körfezi'ne Karadeniz Sahil Yolu için viyadük yapılmasının balıkçılar açısında da önemli olduğunu belirten balıkçılar “Giresun’da Gülburunu, her zaman balıkçılar için ayrı bir yeri vardı. Burada tekneleri olanlar denize çıkarak avlanırken, teknesi olmayanlarda viyadük üzerinden olta atmaktadır. Nerdeyse zaman zaman Galata Köprüsü'nü aratmayacak manzara yaşanıyor. Ama herkesin de gelmesine değiyor doğrusu. Buradaki balığın bolluğu hepimizi memnun ediyor” şeklinde konuştular. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel