Giresun dahil 14 ilde sibergöz operasyonu

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya Giresun dahil 14 farklı ilde Sibergöz operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Giresun dahil 14 ilde sibergöz operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye'nin 14 farklı ilinde düzenlenen kapsamlı "Sibergöz-28" isimli operasyon, 34 şüphelinin gözaltına alınmasını sağladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nin liderliğinde, ilgili İl Emniyet Müdürlüklerinin de katılımıyla, Giresun, İstanbul, İzmir, Ankara, Aydın, Denizli, Tokat, Van, Muğla, Isparta, Niğde, Yalova, Osmaniye ve Zonguldak'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlar, özellikle nitelikli dolandırıcılık, internet üzerinden çocuk istismarı ve 7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a aykırı faaliyetler olmak üzere çeşitli suçlara odaklandı. Yerlikaya, operasyon neticesinde 34 şüphelinin yanı sıra önemli miktarda malzemenin de ele geçirildiğini ifade etti. Bu malzemeler arasında bir otomobil, 32 bin dolar, büyük miktarlarda altın ve Türk Lirası, ayrıca çok sayıda dijital materyal bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel