Giresun çöp tesisi için karar bekliyor

Vali Hasan Karahan, Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi’ndeki taş ocağı alanına yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili Danıştay 14. Dairesi’nin kararını değerlendirdi. Danıştay 14. Dair

Giresun çöp tesisi için karar bekliyor

Vali Hasan Karahan, Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi’ndeki taş ocağı alanına yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili Danıştay 14. Dairesi’nin kararını değerlendirdi. 

Danıştay 14. Dairesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapılabilir kararını bozan kararı değerlendiren Vali Hasan Karahan, eksiklerin giderilerek tesisin aktif hale geleceğini söyledi. Vali Karahan yaptığı açıklamada “Çöp tesisleriyle ilgili devam eden bir dava var. Ordu İdari Mahkemesi’nin verdiği bir karar var. Danıştay usul hakkında görüşüldüğü konunun esası hakkında görüşülmesi gerektiğini şeklinde bir karar alındı. Bizde mahkeme kararlarına uyup uygulayacağız. Esas hakkında karar verilsin istiyoruz. O aşamada bir eksiğimiz varsa da tamamlayacağız. Tesisleri resmi olarak açtık, fakat toplama araç istasyonları maalesef yapamadık. Bu konuda da ihalelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla onlar olmadan tesise taşıma olamayacağı için fiilen tesis şuanda, onun dışında bir iki tane de makine montaj konusunda eksiğimiz vardı. Elektrik konusunda eksiklerimiz var onları tamamlayacağız ve hep beraber açacağız. Çevreyi etkileyen bir sorun olduğu için bizde rahatsız oluyoruz biran önce açmayı istiyoruz’ ’diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel