Giresun Belediyesi’nin sokak hayvanlarının beslenmesi için başlattığı mama üretim merkezi projesi hızla büyümeye devam ediyor. Belediye Başkanı Fuat Köse, günlük üretim kapasitesinin 50 kilogramdan 250 kilograma çıkarıldığını açıkladı.
Atık Yemeklerden Sokak Hayvanları İçin Mama Üretiliyor
Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen mama üretim merkezi, 9 ay önce sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla kuruldu. Proje kapsamında, lokanta ve hastanelerden toplanan tüketilmeyen yemekler, özel bir işlemle mamaya dönüştürülerek kedi ve köpeklerin beslenmesi için kullanılıyor.
Başkan Köse: “Can Dostlarımızın Yanındayız”
Belediye Başkanı Fuat Köse, mama üretim merkezi projesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Her zaman can dostlarımızın yanında olduk. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından 9 ay önce başlatılan mama üretim merkezimiz, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılıyor. Şehrimizdeki tüketilmeyen yemek atıklarını değerlendirerek bu sistemi kurduk ve başarıyla işletiyoruz. İlk etapta günlük 50 kilogram mama üretimiyle başladık, şu an ise kapasitemizi 250 kilograma kadar çıkardık.”
Karadeniz’de Bu Sistemi Geçen İlk Belediye
Projenin çevre dostu yapısına vurgu yapan Başkan Köse, Karadeniz Bölgesi’nde bu sistemi hayata geçiren ilk belediye olduklarını belirtti:
“Bu sistemle yalnızca atıkları değerlendirmekle kalmadık, aynı zamanda belediye bütçesinde ciddi tasarruf sağladık. Karadeniz Bölgesi’nde bu sisteme geçen ilk belediye olarak çevre illere de örnek olduk. Birçok il bu sistemi bizden görerek uygulamaya geçti. Bu durum bizi daha da motive ediyor.”
Kaynak: