Gezi davası öncesi adliyede gerginlik...

Samsun’un Atakum ilçesindeki “Gezi Parkı” olayları ile ilgili haklarında dava açılan 109 kişinin yargılanmasına başlandı. Polis ile eylemcilere destek için adliyeye gelenler arasında gerginlik yaşandı.Atakum ilçesinde, İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki eyl

Gezi davası öncesi adliyede gerginlik...

Samsun’un Atakum ilçesindeki “Gezi Parkı” olayları ile ilgili haklarında dava açılan 109 kişinin yargılanmasına başlandı. Polis ile eylemcilere destek için adliyeye gelenler arasında gerginlik yaşandı.

Atakum ilçesinde, İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek amacıyla 1 Haziran 2013 günü ve akşamı düzenlenen eyleme katılan 192 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. İddianameyi ikiye bölen savcının haklarında dava açtığı 109 kişinin bugün yargılanmasına başlandı. Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, sabah saat 09.00’da başladı. Samsun polisi duruşma öncesi adliye önünde geniş güvenlik önlemi alırken, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapıldı.

Yargılanan eylemciler, yakınları ve arkadaşları adliyeye girerken her sabah yarım saat rutin olarak yapılan GBT kontrolüne takıldılar. Adliyeye girmek isteyen eylemcilerin arkadaşları polise kimliklerini vermek istemediler. Polis, kontrol yapılmadan içeri giremeyecekleri uyarısında bulundu. Bazı kişiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik bir süre sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel