Genç'ten İstiklal Marşı mesajı

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av.Ahmet Metin Genç, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulünün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Genç,  “ Bu gün Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadel

Genç'ten İstiklal Marşı mesajı
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av.Ahmet Metin Genç, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulünün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Genç,  “ Bu gün Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir. “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak”  diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Türk milletinin kararlılığını en güzel şekilde ifade etmiş, her mısrasında milli mücadele yıllarında yaşanan kahramanlıkları mükemmel bir şekilde anlatmıştır.
 
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı Türk Milletinin tarihi şahlanışının, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 93. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel