Gençlerden sonra sıra balıklarda!

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) balıkçılık alanında uyguladığı projede eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor.“Önce gençlerin sonra

Gençlerden sonra sıra balıklarda!

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) balıkçılık alanında uyguladığı projede eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor.

“Önce gençlerin sonra balıkların kültürü artsın” adı altında uygulamaya konulan bir yıllık proje kapsamında, yüksek öğretimde balıkçılık sektörüne yönelik bölümlerden mezun olanlar ile son sınıfta bulunan 40 gencin teorik eğitimleri, TTB Eğitim Salonu, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Salonları’nda değişmeli olarak veriliyor.

Mikrobiyal Kontrol, Balık Hastalıkları, Balık Yetiştiriciliği ve Balık İşleme konularında bilgilendirilecek olan kursiyerler bu konular hakkında uygulamalı olarak da bilgi sahibi olabilecek.

Mikrobiyal Kontrol konusunda kursiyerlere bilgiler veren Kayseri Melikşah Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Koordinatörü Uzm. Mikrobiyolog Hüseyin Tepe, mikrobiyal organizmalar hakkında bilgiler vererek, özellikle gıdalar ve balıklar üzerinde yaşayan patojen mikro organizmaların uzaklaştırılmasıyla ilgili kursiyerlere uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel