Gençlerde internet sinir yapıyor!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Psikoloğu Faruk Bozkır, internet bağımlılığının çocuk ve ergenler için hem ciddi ruhsal bozukluklara neden olabileceğini hem de şiddet eğilimini arttırarak bu yaş grubunda suç işleme oranını yükseltebilec

Gençlerde internet sinir yapıyor!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Psikoloğu Faruk Bozkır, internet bağımlılığının çocuk ve ergenler için hem ciddi ruhsal bozukluklara neden olabileceğini hem de şiddet eğilimini arttırarak bu yaş grubunda suç işleme oranını yükseltebileceğini söyledi.

İnternet ve bilgisayar bağımlılığının ruhsal bir bozukluk olarak tanılama tartışmalarının sürdüğünü bildiren uzman psikolog Faruk Bozkır, kişinin bilgisayar ve internet kullanımının sosyal, okul ve ruhsal yaşamını etkilemeye başlamasının problemli internet kullanımı olarak adlandırıldığını ve bu durumlarda uzman yardımı almanın gerekliliğini vurguladı. Özellikle 12-18 yaş arasındaki ergen grubunun internet tehditi altında bulunduğunu ve kişilik gelişimi açısından da bu yaş grubunun risk teşkil ettiğini belirten Bozkır “Bilgisayar ve internette şiddet içerikli oyunlar oynamanın yapılan bilimsel çalışmalara göre artmış saldırgan davranışları 13 kat daha arttırdığı ortaya çıktı. Bu konuda ciddi yasal düzenlemelere ihtiyaç vardır. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak geniş eğitimlerle sorunun çözümünde etkin yol alınabilir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel