Gençler Trabzon'da buluştu!

Türkiye'nin 81 ilinden, Türk Cumhuriyetleri’nden ve dünyadaki çeşitli ülkelerden gelen gençler ''1. Türkiye Gençlik Buluşması'' etkinliğinde Trabzon’da bir araya geldi. Novotel’de misafir gençler için Trabzon Belediyesi ile Trabzon Belediyesi Gençlik Mecl

Gençler Trabzon'da buluştu!

Türkiye'nin 81 ilinden, Türk Cumhuriyetleri’nden ve dünyadaki çeşitli ülkelerden gelen gençler ''1. Türkiye Gençlik Buluşması'' etkinliğinde Trabzon’da bir araya geldi.

Novotel’de misafir gençler için Trabzon Belediyesi ile Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, düzenledikleri etkinlikle Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan gençlerin bir araya getirerek kaynaştırmayı hedeflediklerin ifade ederek ''Ortak kültürümüzü paylaşmak, farklılıklarımızı görmek ve Trabzon şehrinin tarihi, kültürel, sosyal konumunu anlatmak ve şehrimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp kentimizden birer turizm elçisi olarak uğurlamak ve bir kültür mozaiği oluşturmak, buluşmamızın amaçları arasındadır'' dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise 21. yüzyılda toplumların ve ülkelerin en büyük gücünün iyi yetişmiş genç nüfuslar olduğunu söyledi. Kızılcık “Bu çağın dünya insanlığını ve gençliğini sosyal paylaşım siteleri ve enstrümanları marifetiyle nasıl birleştirdiğini, daha güzel dünyaya, ülkeye, topluma, huzura ve barışa ulaşabilmek için ne kadar etkili olduğunu özellikle son günlerde Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da gençlerin başlattığı olaylarda görmek mümkündür'' diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise gençlerin Trabzon'da buluşmasının önemine dikkat çekerek ''1. Türkiye Gençlik Buluşması kentim için ve benim için çok anlamlı. Bu tarihi şehirde sizleri misafir etmekten büyük onur duyuyorum. Gelecek gençlerle şekillenecek ve hakikaten sizlerin eseri olacak. Ülkemizi, dünyayı, insanlığı nereye götürmek isterseniz oraya götürecek bir gücünüz var. Bizim için çok kıymetlisiniz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, organizasyon komitesi adına katkılarından dolayı Vali Kızılcık'a, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na ve diğer ilgililere plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler