Genç, "işçilerin haklarını önemsiyoruz"

Hak-İş Sendikası’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ve Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.  Büyükşehir Belediyesi olan illerde yeni kurulan ilçe belediyelerinde

Genç, "işçilerin haklarını önemsiyoruz"
Hak-İş Sendikası’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ve Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. 
 
Büyükşehir Belediyesi olan illerde yeni kurulan ilçe belediyelerinde norm kadro fazlalığı oluşturan işçilerin durumunun görüşüldüğü ziyarette konuşan Hizmet- İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül “Yeni oluşan büyükşehir ile birlikte kurulan ilçe belediyemizde norm kadro fazlalığı nedeniyle bazı işçi arkadaşlarımız kurum değiştirmek durumunda kaldı.
 
Ortahisar ilçemiz bir taraftan kurumsal yapılarını oluştururken bir taraftan da hizmet yürütme çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü görüyoruz. Biz Hizmet -İş olarak kamu hizmetlerini bir bütün olarak görüyoruz. Yetişmiş personelimizi de önemli bir beşeri sermaye olarak görüyoruz. İşçi ve memur personelimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmesi için gerekli altyapı kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Bu bağlamda özelikle belediyelerden gönderilen işçi ve memurlar için Trabzon'da kalmaları yönünde sayın Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in çabasını biliyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ile işçi kardeşlerimiz ve memurlarımız için her zaman görüşme halinde . Burada sayın Başkan şunu yapmadı; ben işçiyi gönderdim ne yaparsa yapsın mantığı asla gütmedi. İşçinin Trabzon merkezinde kalması için çaba harcıyor. Biz bu süreci çalışanlarımızı mutlu edecek şekilde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Buradan gönderilen çalışanlara destek olan Ortahisar Belediyesi Başkanı Av Ahmet Metin Genç'e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
"İŞÇİNİN ALIN TERİNİ ÖNEMSİYORUM"
Ortahisar Belediye Başkanı Av Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada "Sendikalar kurulmuş yapılardır. Yaptıkları çalışmaları önemsiyoruz. İşçinin alın terini önemseyen bir kişiyim, emeğe destek olmuşumdur. Alın teri kutsaldır. Ortahisar Belediyesi olarak sivil toplum örgütleriyle, kurumlarla ve hükümetle uyum içerisinde çalışıldığını şehrin kazanımlarının bu şekilde sağlanacağını biliyorum. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması adına bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Burada asıl sorun; yeni bir belediye kuruldu. kurulan belediyenin yapısıyla alakalıdır. Bunu ben işçi kardeşlerime anlattım. Onların çoğunu dinledim. Son bir aydır bu işçi kardeşlerimizin şehirde münhal yerlerde kalmaları için çaba harcıyorum, mücadele ediyorum. Sayın Valimiz Abdil Celil Öz'le bu konuları bir çok defa konuştum. Ahmet Metin Genç'i tanıyanlar bilir ki Ahmet Metin Genç emeğe ve alın terine hep saygı duymuştur. Giden işçi ve memur arkadaşlarımın hepsini önemsiyorum. Hiç bir tanesi başarısız, veya vasıfsız diye göndermedik. Sadece belediyenin gelecekte ekonomik olarak yaşayacağı sıkıntıları göz önüne alarak bu işlemleri gerçekleştirdik. Burada hiçbir işçimizin özlük haklarına bir sıkıntı gelmeyeceği gibi istedikleri alanda, gittikleri kurumlarda çalışacaklardır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel