Genç; Hedefimiz; Ruhu Olan Şehirler

AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yerel yönetimler olarak hedefledikleri belediyecilik anlayışı ve üzerine düşüncelerini ifade etti.Trabzon’un bir Osmanlı kenti olduğunu, köklü bir tarihe tanıklık ettiğini bir medeniyet kenti olduğu

Genç; Hedefimiz; Ruhu Olan Şehirler

AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yerel yönetimler olarak hedefledikleri belediyecilik anlayışı ve üzerine düşüncelerini ifade etti.

Trabzon’un bir Osmanlı kenti olduğunu, köklü bir tarihe tanıklık ettiğini bir medeniyet kenti olduğunu ifade eden Genç; ”Bu mirasın temsilcileri olarak emaneti layıkıyla hak ettiği değeri taşımak için gayret azmi içerisindeyiz ”dedi.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Genç, Trabzon şehri ve insan ilişkileri üzerine görüşlerini şu şekilde aktardı.

“İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır aslında taşın toprağın arasında insan kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehirler imar etmek için, tam kadro milletimizin hizmetinde olacağız. AK Partili yerel yönetimlerin birbirleriyle uyumu kadar, merkezi yönetimle uyumu da şehirlerimize çok önemli hizmetler kazandırdı. Şehir sadece insanın inşa ettiği değil, insanı da inşa eden canlı bir mekândır. İnsanı şekillendirir, geçmişini olduğu kadar bugününü ve yarınını da belirler. Çocuklarımızın hayallerini, düşüncelerini, ruhlarını yeşertir.

Bizim hedefimiz öncelikle insan dostu şehir anlayışımızı hâkim kılmaktır. Ruhu olan ruhlara yüreklere şekil veren Bir Trabzon oluşturmak.

Ressamlara ilham kaynağı bir Ortahisar bir Trabzon oluşuyor. Tarih şehri, kültür şehri, sanat şehri olan Trabzon da şehrin bir çok yerinde resim bile çektirmeye tereddüt eden  insanlarımız için , zağnos ta Ayasofya da Akyazı da ve şehrin bir çok yerinde  kartpostallık görüntüler oluşturuldu. Birçok dizi film bile Trabzon’da çekiliyor. Sahilde kokudan kimse gezemiyordu. .Var olan güzellikleri zenginlikleri AK parti belediyesi ak parti hükümeti ortaya çıkardı.

İnsanımız kendi değerlerinden yola çıkıp dünya şehirleri inşa etsin. Her şehrimiz ekonomisiyle, kültürüyle, tarihi mirasıyla, el sanatlarıyla, tarımıyla, turizmiyle ülkeyle bütünleşmiş olacak ve ismini duyuracaktır. Kısacası, ortahisar  dünya devleti olan Türkiye’nin dünyadaki yeri ve izi olan şehir olacaktır.

Gelişmişlik demokrasi ile doğru orantılıdır. Daha demokrat şehirler için daha fazla gelişmiş şehirler kuracağız. Başka bir deyişle, demokrasinin kökü yerel yönetime

Dayanır. Yerelde hamuru yoğrulan demokrasi genel de pişirilir. Dünya da ki gelişmeler, teknolojik imkânlar talepleri daha fazla artırmaktadır. Bu talepler karşısında yerel yönetimlerde hazırlığını yapmalı buna göre kendi imkân ve projelerini artırmalıdır.

AK Parti merkezi hükümetin pek çok yetkisini yerel yönetime aktararak demokratik gelişime yüksek ivme kazandıran bir siyasi partidir.

Karar alma süreçlerine halkımızın daha geniş ve etkin şekilde katılımı ve söz sahibi olması daha da güçlenecektir. Teknolojinin nimetlerinden faydalanan, küresel dünyaya açık, daha genç, daha fazla talep eden bir Trabzon ortaya çıkmıştır. Artık daha fazla eşitlik, daha fazla özgürlük, daha fazla refah, siyasette daha fazla söz, yönetimde daha fazla söz isteyen, yani katılımcı yönetim isteyen bir Trabzon var. İşte bu sebeple AK Parti’nin önümüzdeki dönemdeki belediyecilik anlayışının temeli, olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel