Genç: "Büyükşehir'e yakışır belediye binası şart"

Haber61.net-Röpartaj-Bahar KURBAY- Trabzon Büyükşehir olmasıyla beraber şehrin en büyük ikinci Belediyesi olarak kurulan Ortahisar belediye Başkanlığı koltuğunda Avukat Ahmet Metin Genç oturdu. Koltuk diyoruz çünkü bir bina iki başkan söz konusu. Önceliği

Genç: "Büyükşehir'e yakışır belediye binası şart"

Haber61.net-Röpartaj-Bahar KURBAY- Trabzon Büyükşehir olmasıyla beraber şehrin en büyük ikinci Belediyesi olarak kurulan Ortahisar belediye Başkanlığı koltuğunda Avukat Ahmet Metin Genç oturdu. Koltuk diyoruz çünkü bir bina iki başkan söz konusu. Önceliğimiz elbette 4 gün kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri lakin Büyükşehir belediye binası ile Ortahisarın iç içe olma durumunuda sormadan edemedik.

Trabzon Belediye binasının 3.katı Ortahisar Belediyesine ayrılmış, rçportajı orada gerçekleştirdik. Basın danışmanı Yusuf Keskin'in eşliğinde çaldık kapıyı girdik içeri. Temizliğin ve saflığın rengi olarak adlandırılan beyaz tercih edilmiş oda donatılırken. Üstelik odanın bir camı denize diğer camıda bina yığıntısı olan şehre bakıyor. Başkan Ahmet Metin Genç, güler yüzü espirili tavrı ile karşıladı bizi. Hoş beş ettik. başkan makamına biz karşına oturduk ve başladık sohbet tadında röportaja. İşte o röportajdaki sorular ve cevaplar;

"CUMHURBAŞKANIMIZ ZATEN BELLİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kaldı nasıl gidiyor çalışmalar. Nasıl bir sonuçla karşılaşırız?

Doğrusu bu seçim sonucu en az merak edilen seçim sonucu çünkü başbakanımız tek favori aday olarak seçime giriyor. 1. Turunda inşallah halkımızın ilk kez seçtiği 12. Cumhurbaşkanı olacak.Biz şimdi hem ramazan ayı boyunca hemde ramazan dışındada katıldığımız programlarda vatandaşlarımızla iletişime geçtiğimizde gözlemliyoruz ki “Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığını hakketti” diye bir algı var bu düşünce 10 Ağustosta tezaür edecek. İnşallah iyi bir katılımla beraber başbakanımız köşke çıkacak. Teşkilatımız bünyesinde yapılan çalışmalar devam ediyor. Bizede verilen görevleri yerine getiyoruz. Ülkede istikrar yakalandı algısı var. Artık tökezlemeyen güclü bir ekonomik modellerle beraber istikrar yakalandı anlayışı var. Dış politikada  dik duruşu ile de takdir kazanmış durumda. Mutlaka karşıt görüşler olacak ama genel olarak siyasi görüşü ne olursa olsun bir memnuniyet söz konusu. Karşıt görüşler demokrasinin gereği. Siyasi görüşümüzü herkese teit ettirmek söz konusu değil. 2001 gören herkes bugünün istikrarını kabul etmiş durumda.Dolayısıyla istikrarın yanında olan herkesin sağduyulu tercihleriyle başbakanımız Cumhurbaşkanımız olacak.

BAŞBAKAN OLACAK İSİM...

Sayın Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde başbakanlık koltuğunda kim oturur?

Onları 10 ağustostan sonra göreceğiz. Bir idiolojik yapı tüm siyasi partilerde var. Ama gece gündüz çalışıyoruz. Şuan başbakanımızın çok mu ihtiyacı var çıkıp Cumhurbaşkanlığı rahatlıkla yapabilir ama öyle yapmayıp aynı performans ile çalışmaya devam edeceğim diyor. Parti yöneticilerimiz bizim yakından tanıdığımız müntaz şahsiyetlerdir. O nedenle hem kabine de hem de parti üst yönetiminde mutlaka ortak bir akıl oluşacaktır. İsmi geçen kişiler var ama net bir açıklama yapmam mümkün değil. Şuan bu konu hakkında yorum yapmak doğru değil.

"KENDİLERİNİ SORGULASINLAR"

Her ne kadar "Cumhurbaşkanı belli başbakanımız seçilecek" deseniz de rakipleri değerlendirirmisiniz?

Belediye başkanı olarak diğer partiler hakkında siyasi bir eleştiri getirmem ne kadar etik tartışılır olsa dahi şu kadarını söylemeden geçemeyeceğim  bir partinin genel başkanı o partiden doğrudan aday gösterilirken (ki mevcut cumhurbaşkanı da o partinin Cumhurbaşkanı), 10 tane partinin bir araya gelmesiyle bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarabilmiş olmalarından dolayı kendilerini 10 ağustostan dolayı çek etmeleri gerekiyor. Bu durum o partiler tarafından düşündürücü olmalı. Bu kadarını söyleyeyim.

ahmet-metin-genc-ve-bahar-kurbay.jpg

"BÜYÜKŞEHİR'E YAKIŞIR BİR BELEDİYE BİNASI ŞART"

Gelelim güzide şehrimiz Trabzon'un gündemine. Ortahisar binası ile Büyükşehir binasının içi içe olma durumu ne zaman son bulacak ve hangi belediyeye bina yapılacak?

Kesinlikle ayrı ayrı yerlerde olacak şuanda kesinleşmedi ama yapılması gereken Trabzon Büyükşehir’e yakışır bir belediye binası. Tar,hi şehir kültür şehri diyoruz ama bu özellikleri yansıtan bir belediye binamız yok mevcut binamızda bu özellikleri yansıtmıyor. İç içe olmayacağız biz ayrı bir belediyeyiz, büyükşehir ayrı bir belediye ama şuanda teknik zorunluluklardan dolayı bir aradayız. İnşallah kısa bir sure içinde bunu çözüceğiz. Nihayi düşünce şu burası Ortahisara kalacak, büyükşehire ayrı bir bina yapılacak. Avni aker, yavuz selim alanlarını yeşil alan olarak düşünüyoruz ama orda belki bir büyükşehir binası yanınada kültür sanat binası yapılabilir. Konudan konuya atşıyorum ama kültür şehri diyoruz merkezimiz yok. Bir tiyatro muz var onunda ne şartlarda olduğunuz görüyorsunuz. Metre karesine en çok sanatçı düşen şehir Trabzon diyorsak bunu sadece propaganda aracı olarak kullanmamalıyız.

Başka neler var projeleriniz arasında?

Avrasya pazarı olarak bilinin ardından yerli hanımların orada el işlerini sergilemesi için harekete geçilmesiyle beraber hanımeli pazarı olan alanınıda daha temiz daha şehrin içine bir yerlere almak gerekiyor. Trabzon’u tanıtmak için bunlar şart. Neyimiz var bir uzungöl bir Sümela. O yüzden bu tarz projeleri faaliyete sokmak şart.

EN BÜYÜK SORUN DOĞALGAZ VE..

Temiz içme suyu ve temiz hava benim görevimdir onun dışında hükümetten destek aldık bir zağnoz daha yaptık bir tanjatta yaptık hayhay. Şehrimizin daha temiz olabilimesi için öne çıkan sorun doğalgaz. Onun dışında seçimden sonra vatandaşlar bizi görmekten memnun. İlk önce kendimiz için gittik sonra vatandaşımız için gittik. Kanuni bulvarını yaparak megaprojeye imza atmak içinde yoğun bir çalışma var. Dönüşüm projeleriyle alakalıda pelitliyi devraldık yıkımlar başladı durmak yok yola devam.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler