Genç: Buruk bir karşılama

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, en temel hedeflerinin gençlere daha gelişmiş, kalkınmış bir ülke bırakmak olduğunu bildirdi.Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Soma'da yaşanan maden faciası

Genç: Buruk bir karşılama

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, en temel hedeflerinin gençlere daha gelişmiş, kalkınmış bir ülke bırakmak olduğunu bildirdi.

Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını, bu nedenle milli mücadele meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919'un 95. yılını buruk karşıladıklarını belirtti.

Türk milletinin tarihte verdiği bağımsızlık mücadelesiyle dünyanın mazlum milletlerine örnek olduğunu ifade eden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bağımsızlık ruhunun canlandığı 19 Mayıs 1919,  milli mücadele azminin şahlandığı önemli bir tarihtir. Sadece ülke sınırları ile kalmayan bu tarihi miras gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler gençlerimizi el üstünde tutuyoruz. Gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Yerel yönetimler olarak da bizlerin en önemli görevi dünyamız ve ülkemizin hızla değişip geliştiği bu dönemde gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır."

Genç, en temel hedeflerinin gençlere daha gelişmiş, kalkınmış bir ülke bırakmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki verdiği bağımsızlık mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine örnek olan Türkiye Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü 2023 yılında dünyanın en büyük ve güçlü ilk 10 ülkesi olma hedefiyle 21. yüzyıla damgasını vuracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık için milli mücadele meşalesini yakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler