'Geçmişin bedelini ödüyoruz'

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyumuma üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörde çalışan çok sayıda araştırmacı katıldı.13-16 Ekim tarihleri arasında 15 oturum şeklinde yapılacak sempozyumda maden, petrol, kömü

'Geçmişin bedelini ödüyoruz'

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyumuma üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörde çalışan çok sayıda araştırmacı katıldı.

13-16 Ekim tarihleri arasında 15 oturum şeklinde yapılacak sempozyumda maden, petrol, kömür, yer altı suları, mühendislik jeolojisi, genel jeoloji, tektonik, deprem ve çevre konularında toplam 85 bildiri sunumu yapılacak.

Sempozyumun açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu jeoloji mühendisi olarak mezun olduğu KTÜ’de böyle bir sempozyumun yapılmasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Jeoloji mühendisliği aslında hayatın her alanında bir temel bilim olmasının yanında uygulamada çok alanlara girmiş durumda. Gerek madenlerin ve kaynakların değerlendirilmesi, gerekse insan yaşamını en çok ilgilendiren hususlarda temel belirleyici mesleklerden biri olması dolayısıyla önemi her geçen gün artmaktadır” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu Ayasofya, Tabakhane, Zağnos ve Çömlekçi’de kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, O vadilerdeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak ve zamanında yapılan hataları düzeltmek için büyük kaynaklar harcamaktayız. Eğer o çarpık yapılaşmalara izin vermemiş olsaydık ve yapmamış olsaydık, bilimi kullanmış olsaydık bugün kentimiz daha farklı yerlerde olacaktı. Ülkenin kıt kaynaklarını da bir nevi heba etmemiş olacaktık” ifadelerini kullandı.

Jeoloji mühendisliğinin ülkelerin gelişimine yön veren bir meslek olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “ Bilimiyle, disipliniyle ve uygulama alanlarıyla çok önemli bir meslek. 45. yıl Jeoloji Sempozyumu’nda ortaya çıkacak bilgilerden ülke ve meslek mensupları olarak çok yararlanacağımıza inanıyorum” dile getirdi.

Sempozyumun açılışı KTÜ de ilk mezun olanlara belgelerinin verilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel