Gazipaşa'ya zincir vuruldu

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya bir grup partili ile birlikte Gazipaşa Caddesi'nde biraya gelerek basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında caddelerin otopark olarak kullanılmasına tepki gösterdi.Başkan Kaya'nın açıklamasında şu ifadeleri kull

Gazipaşa'ya zincir vuruldu

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya bir grup partili ile birlikte Gazipaşa Caddesi'nde biraya gelerek basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında caddelerin otopark olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

Başkan Kaya'nın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Halkın Partisi olarak Gazipaşa esnafımızın ziyaret ederek AKP'li Trabzon
Belediyesinin Kent İçi Trafik planlaması ve Caddeleri Otopark yapma anlayışını konusundaki düşüncelerini öğrenmek istedik! Gördük ki, bu uygulama esnafı son derece mağdur etmiş ve işlerinin büyük oranda düşmesine neden olmuştur.
 
Belediyenin “Ben yaparım olur!” anlayışıyla yaptığı bu uygulamadan en çok GAZİPAŞA
esnafı etkilenmiş görünse de, Kunduracılar ve Uzun Sokak esnafı da çok olumsuz
etkilenmiştir. Önceden Gazipaşa’ da boş dükkan bulmak mümkün değildi! En iyi iş yapan dükkanlar buradaydı. Şimdi birçok dükkan boş! Bu cadde Trabzon’un sembol caddelerinden biriydi.
 
Önce Trafiğini altüst ettiler, sonra otoparka çevirerek esnafını öldürdüler! Gazipaşa Esnafını tek tek dolaştık, söyledikleri şu;” Bu trafik ve Otopark uygulamasından sonra İşlerimiz %80 oranında azaldı. Bize zulüm ediliyor. Çünkü insanların işiyle, ekmeğiyle oynamak zulümdür. Mağduriyetimiz dile getirmek için Belediye Başkanıyla uzun süredir görüşmeye çalışıyoruz. 
 
Randevu istedik verilmedi. Bizimle ilgilenen, derdimizi dinleyen yok! Burada trafiğin eskisi gibi, yani iniş ve çıkış olarak iki yönlü olmasını istiyoruz.”Ey Belediye yetkilileri, bu sesi duyun. Bugün duymadığınız bu esnafların sesi yarın sizi sandıkta boğacaktır, bunu unutmayın!
 
Şehirlere girişte ilk intibah çok önemlidir. Dışarıdan, gezmek ve alışveriş etmek için gelen insanlar, ilk önce şehir merkezini görmek isterler. Önceden Meydana girişte ilk görülen yer Gazipaşa’ydı. Şimdi bu güzide caddemizin dükkan önleri otoparka çevrilerek kollarına zincir vuruldu.Buradan Belediyesi yetkililerine seslenerek, “Yaptığınız trafik ve otopark uygulaması büyük bir haksızlıktır.” Diyoruz.
 
01.07.1993 tarihli ve 21624 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren otopark yönetmeliğinin 4.Maddesinin ’f’ bendinin son paragrafında; “Otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye ve valilikçe karşılanması zorunludur.“ ifadesi yer almaktadır.
 
9.madde de ise; "Belediyeler bina otoparkı sorununun nasıl çözümleneceğini binanın
hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekte ve bu otoparkları
tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan
ayrıca kullanım ücreti alınmaz.” Denilmektedir.
 
Yönetmeliğe göre, Gazipaşa’ da ki mülk sahiplerine “bölge veya genel otoparklardan
yer gösterilmesi zorunludur. Ayrıca kullanım ücreti alınamaz.”Deniyor.
Belediye, buradaki Mülk sahiplerine Yer Göstermiş midir ve hangi hakla evlerinin
önünden Otopark ücreti istemektedir?
 
Gazipaşa caddesindeki bina sahipleri binalarına ruhsat alırken, “oto park ücreti” adı altında belediyeye paralarını zaten ödemişler. O nedenle buradaki insanlardan tekrar otopark ücreti alınması büyük bir haksızlıktır. Bu durum Anayasa’nın sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Ayrıca, Caddeler ve sokaklar kamu yararına terk edilen yerler olduğu için oto park olarak kullanılması uygun değildir.
 
ŞEHRİN YAŞAM DAMARLARI TIKALIDIR!
 
Gazipaşa’dan kolayca Meydan’a gelmek varken, bu yol kapatıldı. Meydana giriş zorlaştı, İnsanlar ta Moloz’ dan dolaşarak Meydan’a gelebilir oldu.Bu zorluk, alışveriş yapmak için Meydana gelmek isteyen insanları AVM’ lere yönlendirdi.
 
Şehirler de canlılar gibidir. Cadde ve sokaklar o şehirleri yaşatan kan damarlarıdır. İnsan hayatı için vücudumuzdaki kan damarları ne kadar önemli ise, bir kent için de cadde ve sokaklar o denli önemlidir. O çerçeveden bakınca, Gazipaşa bu şehrin Aort damarıdır.
 
ESNAFIN İŞLERİ DURMA NOKTASINDA!
 
Trabzon için bir gerçek var ki, o da şehir esnafının işleri durma noktasına gelmiştir.
AVM’lerde yer kapma yarışına giren büyük markaların göçü, kent içine girişteki trafik
sıkıntısı, bakımsız yollar derken şehir esnafı adeta ölüme mahkûm edilmiş durumdadır.
 
AKP BELEDİYECİLİĞİ İFLAS ETMİŞTİR!
 
AKP Belediyesinin dayattığı Trafik düzeniyle Trabzon Kent Merkezi adeta halka kapatılarak yaşam AVM’lere yönlendirildi. Maraş Caddesi, Kunduracılar ve Meydan esnafı perişan oldu.
 
Şehrin ana girişi olan Gazipaşa Caddesindeki tek yönlü Trafik ve Parkomat uygulaması
büyük bir haksızlığa neden oldu. Trabzon geneline bakıldığında en fazla otoparkın olduğu yer Gazipaşa Caddesi çevresindedir. Burada otoparkların bir çoğu boşken, ana caddeyi,esnafın dükkan önlerini otopark yapmak, AKP belediyeciliğinin iflasının ilanıdır.
 
DEĞNEKÇİLİĞİ İŞ EDİNMİŞLER!
 
Belediyelerin görevi halka hizmet götürmektir. Oysa TRABZON Belediyesi Otopark
Değnekçiliğini iş edinmiş, cadde ve sokaklardan otopark ücreti almaya başlayarak rantın peşinde olduğunu göstermiştir. Bunların “AK Belediyecilik” dedikleri anlayış budur!
 
Görevde bulundukları yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde Trabzon’a gözle görülür bir
şey katmadıkları gibi, her geçen gün Trabzonluların yaşamını zorlaştırıcı işlere imza
atmakta olan Trabzon Belediyesine buradan bir uyarıda bulunuyoruz ve diyoruz ki;
“Bu trafik ve otopark uygulaması yanlıştır.
 
Trabzon insanını ve esnafını mağdur eden bu yanlıştan artık vazgeçin! Bize göre, Gazipaşa Caddesindeki Otopark uygulamanız İmar kanununun 37.ve 44.maddelerine ve Otopark Yönetmeliğine aykırıdır. O nedenle bugüne kadar topladığınız park ücretlerini bir hayır kurumuna bağışlayarak faydalı bir iş yapın!”
 
Daha güzel, daha yaşanır bir Trabzon için, CHP Merkez İlçe Yönetimi olarak biz görevimizi yapıyoruz. Uyarılarımız dikkate alınmazsa, Belediye Yönetimi bu sese kulak verip, özellikle otopark parasını ödeyerek ruhsat almış Gazipaşa’ daki binalardan tekrar otopark parası isteyen haksız uygulamaya son vermezse konuyu yargıya taşıyacağımızı buradan ilan ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel