Gaziantep'te horon şov

  Gaziantep Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Gaziantep Karadenizliler buluşması" gecesinde Karadeniz fırtınası esti.   Dedeman Otel’de yapılan geceye, Gaziantep Vali yardımcıları Cemalettin Özdemir, Mus

Gaziantep'te horon şov

  Gaziantep Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Gaziantep Karadenizliler buluşması" gecesinde Karadeniz fırtınası esti. 

  Dedeman Otel’de yapılan geceye, Gaziantep Vali yardımcıları Cemalettin Özdemir, Mustafa Ayhan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Dr. Selçuk Zengin, Karadenizli olan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Karadenizli vatandaş katıldı.

  Gecede konuşan Gaziantep Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Murat Yalçınkaya, dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar Karadenizliler'in buluşma ve yardımlaşma merkezi olmuştur. Temel amacımız kültürümüzü korumak, birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Ayrıca Gaziantepli kardeşlerimizle kaynaşmaktır" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geceye davet edilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Sayınız Gaziantep’te az olsa da, çok ses getiren bir topluluğa sahipsiniz. Vali yardımcıları, kaymakamlar, cumhuriyet başsavcıları ve sonuç olarak Gaziantep’e yön veren bir Karadenizliler topluluğuyla beraberiz. Bu şehirde kültürler arası birlik ve beraberlik şehrin sosyal barışı açısından son derece önemlidir. Bu gecenin düzenlenmesini son derece önemsiyorum ve önümüzdeki yılda aynı şekilde burada olmaktan büyük bir mutluluk duyarım" ifadelerini kullandı.
 
  Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de geceye katılmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Gaziantep’te bu kadar güzel bir ortamı görmek bir Karadenizli olarak onur verici. Biz, meslek gereği ülkemizin bütün köşelerinde görev yaptık. Gururla söyleyebilirim ki, Türkiye’nin her yerinde Karadenizlilere özel itimat ederler. Haklı olarak bundan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

   Daha sonra Dernek Başkanı Murat Yalçınkaya tarafından Başkan Güzelbey’e gecenin anısına kemençe hediye edildi. Gecede açık artırma ile satışa sunulan Trabzonspor bayrağı ise Karadenizli bir vatandaş tarafından bin TL’ye alındı.
Düzenlenen gecede Karadeniz sofrasını süsleyen yemekler ikram edilirken, vatandaşlar saatlerce horon teperek eğlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel