G. Antep'de Trabzonlu bir ressam sergisi

 Trabzonlu Ressam Prof. Dr. Alaybey Karoğlu'nun, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi, sanatseverlerden büyük ilgisi gördü.  Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde bulunan Sanko Sanat Galerisi, bayram programlarına alışveriş merkezini alanların

G. Antep'de Trabzonlu bir ressam sergisi

 Trabzonlu Ressam Prof. Dr. Alaybey Karoğlu'nun, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi, sanatseverlerden büyük ilgisi gördü. 

 
Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde bulunan Sanko Sanat Galerisi, bayram programlarına alışveriş merkezini alanların uğrak noktalarından birisi oldu. Trabzonlu ressam  Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, yağlı boya ve akrilik boyayla çok farklı tekniklerle yaptığı 32 eserini Gaziantep’te sergilemekten mutlu olduğunu söyledi. Serginin son dönemde yaptığı eserlerden oluştuğuna dikkati çeken Karoğlu, ‘Her birisini çok sevdim’ dediği eserlerine ilişkin şu bilgileri verdi:
 
“Gece gündüz sanat düşünür ve her fırsatta resim yaparım. Resimle soluk alıp verir, hayatımı resimle anlamlandırırım. 50’ye yakın kişisel sergi açtım, yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 300 etkinliğim oldu. Sanat hayatımın anlamıdır.”
 
1961 yılında Trabzon'da doğan Karoğlu, 1983 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Tunceli - Pertek Pınarlar Ortaokulu'nda görev yaptıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi Ağrı Eğitim Yüksekokulu ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitim Bölümü'nde resim öğretim görevlisi olarak çalışan Karoğlu, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde resim dalında ‘sanatta yeterlilik belgesi’ aldı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Bölümü’nün kurucu öğretim üyesi ve bölüm başkanlığı görevini üstlendi. Halen Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dalı Başkanlığını yapan Karoğlu, birçok kişisel serginin yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışında 300’e yakın karma resim sergisine katıldı.
 
Karoğlu’nun, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 2 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler