Fransızlar'ın hayran kaldığı Karadeniz şehri

Fransa’da öğrenim gören üniversiteli öğrenciler bisikletle dünya turuna çıkarken, uğradıkları Artvin’e hayran kaldılar. Fransa’nın Lyon Üniversitesi’nde öğrenim gören Emile Rivoire (22), Vienne Pourudiler (23), Nicolas Clavsolles (22) ve Tristan Eymar Dau

Fransızlar'ın hayran kaldığı Karadeniz şehri

Fransa’da öğrenim gören üniversiteli öğrenciler bisikletle dünya turuna çıkarken, uğradıkları Artvin’e hayran kaldılar. 

Fransa’nın Lyon Üniversitesi’nde öğrenim gören Emile Rivoire (22), Vienne Pourudiler (23), Nicolas Clavsolles (22) ve Tristan Eymar Dauphin (22) öğrenimlerine bir yıl ara vererek bisikletle dünya turu yapmaya karar verdiler. Yaklaşık 2 aydır pedal çeviren gençler Artvin’in Arhavi ilçesine ulaştı. İlçede 2 gün konaklayan maceracı gençler Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Rusya ve Ukrayna’yı görmek istediklerini, son olarak da Hindistan’a gideceklerini ifade ettiler. Fransız gençlerin amaçlarının dünyayı ve insanları televizyon, gazete ve dergilerden değil, görerek yaşayarak tanımak olduğunu açıklayan Nicolas Clausolles, “Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle Türk insanları bize çok yardımcı oldu. Biraz Türkçe bile öğrendik. En çok Karadeniz Bölgesi’ni beğendik. Arhavi gerçekten doğa cenneti, yeşil ile mavinin buluştuğu şirin bir ilçe. Arhavi’nin gönüllü turist rehberi olup, Fransa’da Arhavi’yi anlatıp buralara turist göndereceğiz. Kaldığımız süre zarfında Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi’ni çok beğendik. Her insanın görmesi gereken müthiş bir yer. Damak tadını unutamayacağımız Laz böreği, sarma, muhlama ve mısır ekmeğini her zaman özleyeceğiz. Bizleri ağırlayan Taşalan ailesine de çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel