Fransa'ya öfke dinmiyor

Fransa Senatosunda kabul edilen teklif, Trabzon'da protesto edildi.Trabzonlu Gençler Derneği'nin organizasyonuyla Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi, Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Burada İstiklal Marş

Fransa'ya öfke dinmiyor

Fransa Senatosunda kabul edilen teklif, Trabzon'da protesto edildi.

Trabzonlu Gençler Derneği'nin organizasyonuyla Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi, Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyan grup, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk" şeklinde slogan attı.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Cem Arslan, Fransa'nın kendi çıkarları için Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladığını ifade ederek, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Alınan bu kararı rant sağlamak için kullanmaya çalışan kişilerin de olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bizler Fransa'nın aldığı bu karara asla sessiz kalmayacağız. Biz Trabzon halkı olarak buradan bir kez daha Fransa'yı uyarıyoruz. Bizim tarihimiz nettir ve her şey ile ortadadır. Amerika ve Avrupa, siz kendi tarihinize bakın ve ona göre kararlar alın. Bundan sonra halkımızın Fransız mallarını almamasını öneriyoruz. Son olarak bir kez daha buradan haykırmak istiyoruz. Biz soykırım yapmadık, vatan savunduk."

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.fransa_protetosu.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler