Forum'da neler oluyor?

TRABZON'DA büyük ümitlerle açılan ve yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edildiği Forum İş Merkezi'nde yaşanan sıkıntılar son ekonomik krizle birlikte patlama noktasına geldi. Çok sayıda mağaza işsizlik nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalırken, işyerleri

Forum'da neler oluyor?

TRABZON'DA büyük ümitlerle açılan ve yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edildiği Forum İş Merkezi'nde yaşanan sıkıntılar son ekonomik krizle birlikte patlama noktasına geldi. Çok sayıda mağaza işsizlik nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalırken, işyerleri arasındaki kira farklılıkları diğer bir sorun olarak öne çıktı.

Forum'a Karşı Hak Arama Derneği
DAHA önce ciro üzerinden kira ödeyen kiracılara işletmeler iş yapmayınca bu aydan itibaren metrekare üzerinden kira ödeme talimatı gelirken ödemenin döviz üzerinden talep edilmesi huzursuzluğu had safhaya çıkardı. Forum esnafı ortak bir dernek çatısı altında buluşmak için harekete geçti.

Trabzon'da büyük ümitlerle açılan ve yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edildiği Forum İş Merkezi, son yaşanan ekonomik krizlerden sonra patlamaya hazır bomba haline geldi. 20 Haziran tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmet vermeye başlayan iş merkezinde çok sayıda mağaza, işsizlik nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalırken, kiralanan iş yerleri arasındaki kira farkları yüzünden de huzursuzluk yaşanıyor. Açıldıktan sonra iş merkezi yönetimi ile esnaf arasında yapılan anlaşma gereği ciro üzerinden kira ödeyen kiracılara bu aydan itibaren metrekare üzerinden kira ödenmesi konusunda bir talebin geldiği kaydedildi. Taraflar arasında yapılan sözleşmede bir süreliğine ciro üzerinden kira verilmesi yönünde anlaşma yapıldığı belirtilirken bunun için tam bir tarih verilmediği kaydedildi. Dövizin son iki hafta içinde yüzde 40 değer kazanmasından sonra iş merkezi yönetiminin metrekare üzerinden döviz olarak kira alınması teklifi esnafı rahatsız etti. Hakkını aramak isteyen esnafın bir dernek çatışı altında toplanmaya hazırlandığı ve bu konudaki çalışmaların son noktaya geldiği belirtildi.

Özellikle yemek üzerine hizmet veren mağazalar dışında kalan tekstil sektöründe hizmet veren firmaların 3 aydan buyana mevcut cironun yüzde 7'sini kira olarak verirken bu aydan itibaren kiraların minimum metrekaresi 13 Euro'dan vermek durumunda kalacak. Son bir ayda müşteri potansiyeli yarı yarıya düşen iş merkezinde kiraların Euro üzerinden metrekareye göre verilecek olması esnafı zora sokuyor.

Ayrıca esnafa iş merkezi yönetimi tarafından kesilen gider faturalarının yüksek olmasından ötürü de huzursuzluk yaşandığı kaydedildi. Gider pusulasında neyin hangi kaleme gittiğinin belli olmamasından ötürü esnafın şikâyetçi olduğu kaydedildi.

Forum İş Merkezi'nin içinde faaliyet gösteren esnafın bir dernek kurduğu ifade edilirken esnafın şikâyetlerini AK Parti'ye de ilettiği ve yüksek kiradan dolayı esnafın zor durumda kaldığını belirttiği öğrenildi. Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak ile milletvekillerinin bu konuda bir toplantı yaptığı belirtildi. Esnafla 5 yıllık kira sözleşmesi yapan Forum yönetiminin esnafla bir toplantı yaparak bu sorunu çözme yoluna gideceği kaydedildi. Sorunun çözülmemesi durumunda ise esnafın kepenk kapatma eylemine gideceği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel