FİSKOBİRLİK iflastan kurtuldu

FİSKOBİRLİK entegre tesislerinde yapılan Olağan Genel Kurul’a Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Genel Kurul Delegeleri katıldı.Genel kurulda konuşan

FİSKOBİRLİK iflastan kurtuldu

FİSKOBİRLİK entegre tesislerinde yapılan Olağan Genel Kurul’a Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Genel Kurul Delegeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in en büyük kurumsal kooperatif olduğunu belirterek, fındığın Türkiye’de yüzde 75’inin üretildiği, yüzde 80’inin ihraç edildiği bir ürün olduğunu kaydetti.

FİSKOBİRLİK’in fındık için bir marka olduğunu ifade eden Bayraktar, “FİFKOBİRLİK bir markadır ancak bu markanın yerlerde sürünmesini sağlamak için maalesef elimizden geleni yapmışızdır. Fındık ve FİSKOBİRLİK bu durumu hak etmiyor. Kamuoyunda FİSKOBİRLİK’in kamuoyunda, üretici nezdinde güven kaybettiği algısı oluşturuluyor. Sahipsiz kaldığı, bırakıldığı doğrudur ancak güven kaybetmemiştir. Çünkü iflas ettiğinde kanunen borcunu ödemek zorunda olmadığı gibi bir hakkı olmasına rağmen borcuna sahip çıktı. Gece gündüz çalıştı, bazı mal varlıklarını sattı 170 milyon TL’lik borcunu, 16 milyon TL’ye indirdi. 150 milyon TL malvarlığı sattı. Bu satışla birlikte sadece yıllık 127 milyon TL cari gider, 150 milyon borç olmak üzere toplam 300 milyon TL ödeme gerçekleştirdi. Eğer biz 150 milyon TL’lik satış yapmasaydık 2010 yılında borçlu olduğumuz banka haciz yoluyla bütün malvarlıklarını satacaktı. Bugün üreticiye borcu karşılığında yağ verdiğimiz halde üretici almıyorsa borcunun ödeneceğine güvencesindendir.”

"FINDIK SORUNU YOK"

Ülkede fındık diye bir sorunun olmadığını ancak yanlış politika olduğunu ifade eden Bayraktar, “Hatırlanacağı gibi 2008 yılında bahçeler sökülüp, fındık üretim alanlarının daraltılması istenirken bugün üretimin artırılmasından söz ediliyor. Bu hükümet fındığa kaynak ayırıyor ancak üretime ayırmıyor. Önceki hükümetlerin fındık politikası yoktu. Bugünkü hükümetin var fakat yanlış politikadır. Tek sorunumuz fındığı yönetemiyoruz. Hatırlanacağı gibi 50 bin ton yağlık fındık kararnamesi vardı. Bu kararname de eksik çıktı. Başbakan’ın talimati kararnamenin bizim beklentilerimiz doğrultusunda talimatı vardır. Fakat kararname aşağıda değişikliğe uğrayarak çıktı. Düzeltilmesi için de kimse çaba harcamadı. Şu bilinmelidir ki FİSKOBİRLİK nasıl düştü ise öyle yükselecektir. Bundan küsmenin şüphesi olmasın. Bu yükselişi bilançoları iyi inceleyenler görecektir. Bu kurumda 651 kişi çalışırken bugün 164 kişi çalışıyor. Hiçbir üretim olmasa da yıllık 30 milyon TL kârdadır. Kaldı ki bugün beş katı daha fazla üretim yapılmaktadır. Bu kurum biz yönetim kurulunun değil, fındık üreticilerinindir, dahası Giresun’undur” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler