FİSKOBİRLİK borçlarını bitirecek

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2011 Temmuz'a kadar birliğin tamamen borçlarından kurtulması hedefinde olduklarını söyledi. Bayraktar, "2011 Temmuz ayında birliğin borcu kalmayacak, kasasında

FİSKOBİRLİK borçlarını bitirecek

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2011 Temmuz'a kadar birliğin tamamen borçlarından kurtulması hedefinde olduklarını söyledi. Bayraktar, "2011 Temmuz ayında birliğin borcu kalmayacak, kasasında para veya deposunda fındığı olacak." dedi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in, birlik iştiraklerinden Entere Fındık İşleme Tesisi (EFİT) A.Ş. Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen 2009-2010 İş Yılı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, FİSKOBİRLİK'in son durumunu değerlendirdi. Birliğin zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Bayraktar, bu zor süreçten en iyi şekilde çıkabilmek adına mücadele ettiklerini kaydetti.

Zor süreçten geçerken genel kurul üyelerinin tavsiyesine ihtiyaç duyduklarını aktaran Bayraktar, "Evlat usul bilmeyebilir. Ama abinin görevi elindeki bilgi ve tecrübeyi kardeşe aktarmaktır. İlk günden beri 'projeniz varsa konuşalım'. Gene söylüyorum. Herhangi birinin projesi varsa buyurun konuşalım. Sorun yok yani. Derdimiz üzüm yemek olsun. Lütfi Bayraktar'ı sevmeyebilisirsiniz. Bu normal. Ama katkılarınız eleştirileriniz bu kurumun geleceği ile ilgili olsun." dedi.

Bayraktar, gayrimenkullerin satışının yapılarak birliğe katkı sağladıklarını ifade ederek, bu yönde önemli mesafeler aldıklarını kaydetti. TMO ve üreticiye 2006 yılı ürün alımlarından doğan borçlarının çözümü için de çalışmalarının bulunduğunu aktaran Bayraktar, şöyle konuştu: "Bizim borçlarımız belli noktaya indi. TMO ve üreticiye 2006'dan kalan borcumuz var. 2006 yılını önemsiyoruz. Ama şartlar buna izin vermiyor. TMO'ya olan borcumuz torba yasasına giriyor. Ciddi manada ödemeyle ilgili bir rahatlatacak. Trabzon'da birliğe ait gayrimenkul satışı borçların ödenmesinde önemli olacak. Bu gayrimenkulü 44 milyon liraya satmayı planlıyoruz. Buradan gelecek gelirle TMO'ya olan borcumuzu ödeyeceğiz. Kalanla da fındık alıp bu fındığı işlayip üreticiye olan borcu ödeyeceğiz."

2011 Temmuz'a kadar birliğin tamamen borçlarından kurtulması hedefinde olduklarını dile getiren Bayraktar,"TMO'dan 30 bin ton fınfık alıp bunu 2 bin ton 2 bin ton işleyeceğiz. Bu fındıktan geliri çok önemsiyoruz. Çünkü büyük gelir bekliyoruz. Bu gelir bizi çok rahatlatacak. 2011 Temmuz ayında birliğin borcu olmayacak, kasasında ya para yada deposunda fındık olacak. Bu bir başarıdır. Daha erken olabilseydi keşke ama bizim taahhüdümüz 2011'in ikinci yarısında borçsuz bir FİSKOBİRLİK ve kasasında para." dedi.

FİSKOBİRLİK 2009-2010 İş Yılı Olağan Genel Kurulu'na, bazı birliğin eski yönetim kurulu başkanları ve delegeler katıldı. 196 delegenin 167'sının katıldığı Mali genel kurulda, 2009-2010 İş Yılı yönetim ve denetim kurulu kurulu, blanço, envanter ve gelir-gider farkı hesaplarının incelendi onaylandı, yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları okundu. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ibra edilirken, bazı gayrimenkullerin satışı için yönetim kuruluna yetki verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel