Fiskobirliği biz batırmadık!

Fiskobirlik eski Başkanı Salih Erdem Fiskobirliği batırdıkları idealrının asılsız olduğunu söyledi.Fiskobirlik eski Yönetim Kurulu Başkanları’ndan Salih Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin “Fiskobirlik’i Salih Er

Fiskobirliği biz batırmadık!

Fiskobirlik eski Başkanı Salih Erdem Fiskobirliği batırdıkları idealrının asılsız olduğunu söyledi.

Fiskobirlik eski Yönetim Kurulu Başkanları’ndan Salih Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin “Fiskobirlik’i Salih Erdem ve Yönetimi batırdı” iddialarına Trabzon’da düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Erdem, “Giresun milletvekili Nurettin Canikli bir süre önce Giresun’da yaptığı basın toplantısında, ‘Fiskobirliği Salih Erdem ve yönetimi batırdı’ diye çok çirkin, bir vekile yakışmayacak yalan ve iftiralarda bulunmuş, bize siyasi kimlik biçmeye çalışmıştır. Ogünden bugüne kadar birlik kayıtlarını inceleyip, bu yalan iftirayı düzeltmesini bekledim.

50 yıllık yöneticilik ve dernekçilik hayatımda yönettiğim hiçbir kuruma siyaseti yaklaştırmamış, ülkemizin saygın partilerinden aldığım siyasete girme tekliflerini de bu nedenle geri çevirmişimdir. Bu meziyetimi tüm Karadeniz ve Türkiye bilmektedir. Sayın vekilin yaşı kadar bölgeme ve ülkeme her platformda başarılı hizmetler vermiş bir kişiyim. Sayın vekil, yanı başında bulunan henüz tam olarak tasfiye edemedikleri Fiskobirlik’in kayıtlarını incelese bu yalan beyan, iftira ve çamur atma yoluna başvurmazdı. Kendilerinin destekleyip, seçimi kazanmak için TMO’nun 3.8 TL ilan ettiği fındık fiyatını 5 TL ilan ederek bize kapılarını kapattıkları banka kredilerini onlara açarak büyük destek verdikleri bizden sonraki yönetim kurulunun bıraktığı borçları bize yükleme gafletine düşmezdi” dedi.


Salih Erdem, görevde bulunduğu 4 yıl boyunca kamuoyunun gözleri önünde Fiskobirlik’e ve yönetimlerine akıl almaz baskılar uygulandığını hatırlatarak “Bize yaşattıkları akıl almaz baskılara rağmen, bizden sonraki yönetime devrettiğimiz 143 milyon’luk üretici borcu bunu fazlasıyla karşılayacak 50 bin tonluk fındık stoku, Başak Sigorta’da satılmak üzere olan 48 milyonluk hissemiz yargıya intikal ettirilmiş, 54 milyonluk hazinenin kanunsuz olarak el koyduğu paramız bir çakıl taşı dahi ipotekli olmayan tertemiz mal varlıklarımız tıkır tıkır çalışan marka olmuş ordu yağ fabrikamız (yüzde 40 hissesi yönetimimizce Karadenizbirlik’ten satın alınan) makineleri yenilenmiş entegre fındık işleme tesislerimiz personelin maaşlarını gününde ödeyen bir Fiskobirlik vardı” ifadelerini kullandı.


“Canikli Fiskobirlik’i ve fındık üreticilerini düşürdükleri üzücü durumlardan ötürü seçmenlerine söyleyecek sözü kalmayınca gerçek dışı beyanlara başvurma, işledikleri suçları başkalarının üzerine atma yolunu seçmiştir” diyen Erdem, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dört yıl boyunca kamuoyu önünde birliğimize yaptıkları müdahaleler, savurdukları tehditler, seçimleri kaybettikçe azgınlaşan bölge milletvekilleri, fındığa verdiğimiz iyi fiyatları yüksek diye yapılan tehditler, ‘bu fiyatlarla ihracatçı iflas eder’ diyen bakanlar, elimizdeki fındık stoklarını ucuz satmak için çıkarılan kararnameler, verilen kanunsuz talimatlar, birliklerin kredi fonundan bizlere verdirilmeyen krediler, bankalara verilen talimatlar, fındık piyasasını bozmak için başvurulan çirkin oyunlar 1,5 yıl boyunca sürekli olarak üzerime salınan bakanlık müfettişleri bir şey bulamayınca devamlı değiştirilen imzasız ihbarlarla süre giden denetimler, kooperatiflerimize yönlendirdikleri militanlarıyla, yönetim kurulumuza tehditler savuran çalışma şevkimizi kırmaya çalışan bitmeyen türlü çirkinlikler yaşadık.”


Erdem, her yıl taktirler alan bir Fiskobirlik’in ürün satarak üretici borçlarını ödemek için gayret sarf ederken 12 Haziran 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı olumsuz konuşmalar nedeniyle fındığın fiyatının 5 TL’den 2 TL’ye düştüğünü ve düşen fındık fiyatları nedeniyle Fiskobirlik stoklarındaki fındığın 150 milyon, emanetteki üretici fındığının 200 milyon değer kaybetmesinin Fiskobirlik için kırılma noktası olduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel