Fırtına Vadisi’nde turistik işletmeler mühürleniyor

İşletmelerin ruhsatı olmadığı için kapatıldığı belirtiliyor.

Fırtına Vadisi’nde turistik işletmeler mühürleniyor

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen ve turistlerin yoğun ziyaret ettiği bölgelerden biri olan Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı. Fırtına Vadisi’nde ruhsatsız 8 işletme mühürlendi. İşletmeleri kapatılanlar ve yakınları, Kaymakamlık önünde açıklama yaparak tepki gösterdi.

Ardeşen Kaymakamlığı önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, ’15 Temmuz ruhu burada’ yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Selman İslamoğlu, çarpık yapılaşmaya kendilerinin de karşı olduğunu belirterek devletin adaletli davranmasını talep etti ve şunları söyledi:

“Her yıl bölgede beklenen turist sayısını milyonlarla açıklayan yetkililer, bu oteller ve mekanlar kapatıldıktan sonra bu misafirleri nerede ağırlamayı düşünüyorlar? Ruhsat almak için Özel İdare’ye başvuran bir girişimci lastik top gibi oradan oraya paslanıyor, en son müracaat ettiği makam olan Çevre ve Şehircilik de, dosya kabul etmediğini söylüyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; önümüzü açın, bölge şartlarına göre imar mevzuatını bir an evvel düzenleyin. Belirlediğiniz bölge dokusuna uygun örnek projeleri uygulamamız için bizi teşvik edin, destekleyin. Ama lütfen bir an evvel girişimcilerin turizmin yapılaşmasına engel oluşturan yasaları gözden geçirin ve yeniden düzenleyin.”



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel