Fındıktan "Meteor" ve "Çılgın" ürettiler

Piyasaya yeni ürünler sürmeye çalışan FİSKOBİRLİK, entegre tesislerinde ürettiği "Meteor", "Çılgın" gibi aperatif ve nuga tarzı ürünleriyle yeni tatlar ortaya çıkardı.FİSKOBİRLİK, Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) AŞ'de Meteor, Perişan, Çılgın, kavrulmu

Fındıktan "Meteor" ve "Çılgın" ürettiler

Piyasaya yeni ürünler sürmeye çalışan FİSKOBİRLİK, entegre tesislerinde ürettiği "Meteor", "Çılgın" gibi aperatif ve nuga tarzı ürünleriyle yeni tatlar ortaya çıkardı.

FİSKOBİRLİK, Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) AŞ'de Meteor, Perişan, Çılgın, kavrulmuş fındık, ezme, nuga, Fiskokrem, Fiskorella, draje, mix fındık draje, gibi 23 çeşit ürün üretiyor. Yeni ürünlerini piyasaya sunan FİSKOBİRLİK, özellikle Meteor, Çılgın ve nuga ürünleriyle beğeni topluyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in bir bütün olarak ele alındığında gayet iyiye gittiğini söyledi.

Bu durumdan EFİT AŞ'nin de iyi bir pay aldığına dikkati çeken Bayraktar, "Entegre tesisimizde bir kısım yatırımlarımız var. Yeni ürünler piyasaya sürmeye çalışıyoruz. Cari gider anlamında bir yapılanmaya gittik. 2 yıl önce yılda 5-6 milyon lira zarar eden EFİT AŞ bugün itibarıyla o zarardan kurtulmuş, yıllık 2-2,5 milyon kara geçmiştir" dedi.

Bayraktar, bir kısım ürünü rekabet edebilir kaliteye getirme yönünde çalışmaları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bunların bir kısmı sonuçlandı. Yeni ürün çalışmalarımız var. Son olarak piyasaya sürmeye çalıştığımız Fiskorella adı altında sütlü ve kakaolu nuga çalışmalarımız sonuçlandı, bu ürünler yakında tüm marketlerde yer alacak. Piyasalarda tüm nugalarda fındık oranı yüzde 8 civarındadır, bizim nugamızda yüzde 16 civarında. FİSKOBİRLİK'in tüm ürünleri bu mağazalarda, ürün çeşitliliği artarak yer alacak. Türkiye FİSKOBİRLİK'in yeni ürünleriyle inşallah tanışacak."

- "Meteor" ve "Çılgın" adlı ürünler

Aperatif anlamında farkı ürünlerin de üretimlerinin yapıldığını belirten Bayraktar, "Yaklaşık 5-6 ay önce piyasaya sunulan Meteor ve Çılgın adında iki ürünümüz var. Biri fındık ezmeli çikolatalı, biri de kısmen fındık ezmeli ve çikolatalı ama damak tadı farklı. Bu anlamda da piyasadan olumlu tepkiler alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in ve EFİT AŞ'nin bir imajı, bir marka değeri olduğunu vurguladı.

Yeni piyasaya sundukları ürünlerin hem isim anlamında hem de damak tadı anlamında çarpıcı olmasını istediklerini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu anlamda yaptığımız kamuoyu araştırmalarında 'Meteor' ve 'Çılgın' isminin hem damak tadına uygun hem de nihai tüketicinin zihnine hitap edecek bir isim olduğu kanaatine vardık. Bir anlamda hem damak tadına vurucu bir şey olsun hem de zihnine yerleşsin istedik. Bu iki ürünümüz damak tadı anlamında da isim anlamında da kamuoyunda takdir topluyor."

- "Dünyadaki tüm fındık ürünlerini FİSKOBİRLİK üretmeli"

Dünyada fındık denince akla FİSKOBİRLİK'in geldiğini ifade eden Bayraktar, bir kısım gramajları, paketlemeleri dikkate alınacak olduğunda piyasada 23 ürünleri olduğunu söyledi.

Bayraktar, üretim alanlarına yeni kattıkları arkadaşlarından söz ederek, "Uzun vadede fındıkla ilgili üretilen tüm çikolataları ürünlerimiz arasına katmak istiyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız var, bundan sonra her yıl, belki her birkaç ay içerisinde yeni ürünler piyasaya süreceğiz. Fındıkla ilgili dünyada ne üretiliyorsa FİSKOBİRLİK'in de bu ürünleri üretebilir duruma gelmesi lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler