Fındıkta zarar nasıl giderilecek?

Giresun Ticaret Sanayi Odası başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 800 bin ton beklenen fındık rekoltesinin zirai don sonrasında 450 bin ton dolaylarına düştüğünü açıklayarak mağduriyetin giderilmesi için yapılacak çalışmaları açıkladı.Giresun Ticaret ve Sanayi O

Fındıkta zarar nasıl giderilecek?

Giresun Ticaret Sanayi Odası başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 800 bin ton beklenen fındık rekoltesinin zirai don sonrasında 450 bin ton dolaylarına düştüğünü açıklayarak mağduriyetin giderilmesi için yapılacak çalışmaları açıkladı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çıkırmelikoğlu yaptığı açıklamada “Ordu, Giresun ve Trabzon bölgelerinde yaklaşık 250 bin fındık üreticisini yüzde 80 oranında etkileyen zirai don yaşandı. Bunun üzerine Giresun ve Ordu Ticaret Sanayi Odaları AR-GE birimleri ortak bir çalışma başlattı. İlk çalışmalar Giresun’da başlatılarak sorunlar ve çözüm önerileri milletvekillerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve ilgili bakanlıklara iletildi. İkinci aşama ise Ordu’da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelinerek yol haritası tespit edildi.

Bu girişimlerimiz üzerine Ankara’da bölge milletvekillerimizin katılacağı ana gündemi fındık olan toplantı tertipleme kararı alındı. Toplantının ardından ise ilgili bakanlıkları ziyaret planlanmaktadır.Bu girişimlerimizle çiftçimizin ve bölge ekonomisinin yaşadığı mağduriyeti keskin çizgiler ile anlatmak amacındayız. Bilindiği gibi yaşanan afet ile serbest piyasada fındık 6 TL’den 11 TL’ye yükselmiştir. Bu gelinen aşama 800 bin Ton beklenen rekoltenin afetin ardından 450 bin ton dolaylarına düşmesine neden olmuştur. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefimiz bölge ekonomisinin yaşanan mağduriyeti asgari zararla atlatmasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel