Fındıkta üretimde birinci verimlilikte son sıradayız

Ferrero Fındık İstanbul’da düzenlediği toplantı ile Karadeniz basını ile buluştu.

Fındıkta üretimde birinci verimlilikte son sıradayız

Haber61 - Haber Servisi - Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden olan fındığın en önemli ismi Ferrero, Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun ve Sakarya illerinden gelen basın mensupları ile İstanbul’da düzenlenen toplantı ile bir araya geldi.


ÜRETİMDE BİRİNCİ VERİMLİLİKTE SON SIRADAYIZ

Değerli Tarım Projesi Direktörü Ersin Arısoy, Değerli tarım projesini anlattı. Arısoy “Değerli tarım projesi gelecek 15 yıllık bir zamana yayılan yüzde 100 yerli kaynakların kullanıldığı ve 300 Milyon TL bütçeli bir proje. Amacımız Türkiye’deki tarım reformuna katkıda bulunmak. Fındığın kalitesini daha da yükseltmek. Üretimde verimliliği artırmak. Dünyada fındık piyasasında Türkiye’nin uluslararası rekabetçiliğini artırmak. Çiftçilerimizin karlılığını artırarak sürdürebilirliğini sağlamak ve yeni nesillere aktarmak. 40 bin bahçe ziyareti yaptık. 257 Bin Dekar araziye ulaştık. 16 bin 900 çiftçiye ulaştık. Geçtiğimiz 5 yılda yaklaşık 35 Milyon TL harcadık ve 35 bin çiftçiye ulaştık. Önümüzdeki 5 yılda 120 milyon Tl bütçe ile 50 Bin çiftçiye ulaşmak. Çiftçilerimize aynı maliyetle yüzde 30-50 arası verim artışı ve yüzde 3-4 arasında randıman artış sağladık. Biz ürettik kim alırsa alsın diyemeyiz çünkü biz tüketmiyoruz başkaları tüketiyor. Kaliteye göre fiyatlandırmaya gittik. Kaliteli ürün üreten üretici farklı fiyat alacak. Türkiye’de dünya fındık üretiminde yüzde 71’lik payla 1. Sıradayken verimlilikte 6. ve son sıradayız.” dedi.

Fındıkta üretimde birinci verimlilikte son sıradayız
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler