Fındıkta rekor kırıldı!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, 2013-2014 ihracat döneminde Türkiye'nin 114 ülkeye 1 milyar 981 milyon dolarlık fındık ihraç ederek tüm zamanların rekorunu kırdığını bildirdi.Sevinç, yaptığı

Fındıkta rekor kırıldı!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, 2013-2014 ihracat döneminde Türkiye'nin 114 ülkeye 1 milyar 981 milyon dolarlık fındık ihraç ederek tüm zamanların rekorunu kırdığını bildirdi.

Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 31 Ağustos'ta sona eren ihraç sezonunda 267 bin 643 ton fındık ihraç ederek, karşılığında 1 milyar 981 milyon 441 bin 719 dolar sağladığını belirtti.

Sevinç, şöyle devam etti:

"Türkiye, 2013-2014 ihracat döneminde 114 ülkeye 1 milyar 981 milyon dolarlık fındık ihraç ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu durum, fındıkta serbest piyasa uygulamalarının sonucu ortaya çıktı. Yıllardan beri savunduğumuz sistemin hayata geçmesiyle ulaşılan başarılar bizler açısından bir sürpriz değildir. Devletin artık doğrudan ürün alımı şeklinde bir müdahalesi olmayacağı ve buna bağlı olarak fiyatların tamamen serbest piyasa koşullarında oluşacağı şeklindeki yeni politikanın taviz verilmeden sürdürüleceğine yönelik kararlılık, bilhassa dış piyasalara ne derece hissettirilirse ihracatımızdaki artış da o derece büyük olacaktır."

İhracatın aksamaması ve daha kaliteli fındık üretimi için çiftçiler ile ziraat odalarına büyük görev düştüğüne dikkati çeken Sevinç, yıllardır belirsizliklerle dolu şartlar içinde fındık ihracatının artırılması için risk alarak büyük yatırımlar yapan tüccar, imalatçı ve sanayicilere teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel