Fındıkta örnek bahçeler budandı

Örnek bahçelerde budama işlemleri tamamlandı.

Fındıkta örnek bahçeler budandı
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin sökülerek yeniden ve farklı sistemlerle dikimi ile oluşturulan örnek bahçelerde budama işlemleri tamamlandı. Proje kapsamında 2013’den itibaren sökülerek dikilen ve 2014’de tamamlanan, Trabzon ve ilçelerinde oluşturulan toplam 63 bahçenin büyük kısmında fidan tutma işlemi başarıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen dikim ve bakım çalışmalarında be sezon fidanların yeşermeye başlamasından önce budama işlemleri gerçekleştirildi. Ziraat Mühendisi Erdal Yığcı tarafından bahçe sahibi üreticilerle birlikte yapılan budama işleminde özellikle tek dal ve ikili sistemle dikilen fidanların daha fazla geliştiği belirlendi.

Erdal Yığcı, bahçe sahiplerinin budama işlemi sonrasında bakım ve gübreleme ile özellikle külleme hastalığına karşı ilaçlama yapmalarının gerektiğini bildirdi. TTB’nin koordinasyonunda sürdürülen proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa sürdürülüyor. Projeye TOBB, Fındık Tanıtım Grubu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği de maddi destek sağlıyor.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler