Fındıkta kötü haber! Yüzde 50'si...

 Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, kuvvetli rüzgar nedeniyle sahil kesiminde fındığın yaklaşık yüzde 40-50 oranında zarar gördüğünü söyledi.Sarıkahraman, hafta sonu etkili olan kuvvetli rüzgarın 30 Mart’ta zirai donun vurduğu fındık ürününe "i

Fındıkta kötü haber! Yüzde 50'si...

 Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, kuvvetli rüzgar nedeniyle sahil kesiminde fındığın yaklaşık yüzde 40-50 oranında zarar gördüğünü söyledi.

Sarıkahraman, hafta sonu etkili olan kuvvetli rüzgarın 30 Mart’ta zirai donun vurduğu fındık ürününe "ikinci bir darbe vurduğunu" ifade etti.

"30 Mart tarihinde bölgemizde 200 rakımın üzerinde fındığı yanan üreticimizin acısını daha paylaşamamışken, şimdi de şiddetli rüzgar dolayısıyla sahil kesimindeki fındık ürünü ziyan oldu" diyen Sarıkahraman, şöyle devam etti:

"Şiddetli rüzgar nedeniyle sahil kesiminde fındığın yaklaşık yüzde 40-50'si zarar gördü. Bu noktada fındığı sigorta yaptırmanın önemi ortaya çıkıyor. Çünkü bu tür şiddetli rüzgarlar ve fırtına da sigorta kapsamında, yani üreticilerimizin artık sigorta yaptırması şart. Fındık bu bölgenin can damarı, şu anda bahçeler fındık sezonunda daldan dökerek topladığımız fındık görüntüsünde."

Sahil kesiminde fındık bahçesi olan üretici Abdullah Akbaş, "Bahçemiz sahil bölgesinde olduğu için mart ayında yaşanan zirai dondan zarar görmemiştik, 1,5 ton kadar fındık beklentim vardı. Aşırı rüzgardan dolayı fındığım zayi oldu, şu anda 500-600 kilo civarı gibi ancak fındık toplarım. Zirai don olayından sonra bu rüzgar fındık üreticisini perişan etti" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel