Fındıkta kar bereketi

 Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, yaklaşık 500 bin ton fındık rekoltesinin 289 bin tonunu tescillendiğini belirterek piyasada 200 bin tona yakın fındık bulunduğunu söyledi. Kış mevsiminin fındık fiyatlarını ve daldaki ürünü olumlu etkiledi

Fındıkta kar bereketi

 Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, yaklaşık 500 bin ton fındık rekoltesinin 289 bin tonunu tescillendiğini belirterek piyasada 200 bin tona yakın fındık bulunduğunu söyledi. 

Kış mevsiminin fındık fiyatlarını ve daldaki ürünü olumlu etkilediğini belirten Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, fiyatların bu seviyelerde devam edebileceğini ifade etti. Demirci “Bu yılki fındık rekoltesi yaklaşık 500 bin ton olarak tahmin edilmekteydi.Bu rekoltenin 289 bin tonunun satışı yapılmak suretiyle tescillendi.Gerekse üreticinin, gerekse emanete bırakılan tüccarın elinde yaklaşık 200 bin ton dolaylarında fındık kaldığını tahmin ediyoruz” dedi. 

Yağan karın fındık fiyatlarına ve yeni mahsul ürüne yaradığını da ifade eden Demirci “Kış mevsimine rağmen fındık fiyatları 15 TL seviyelerinde bulunmaktadır. Arz ve talebe göre de bu seviyelerde devam edebilir. Ancak şunu belirtmeliyim ki yağan kar dolayısıyla gelecek yıl mahsulü için oldukça faydalı olmuştur. Bir süre önce üreticinin kar beklediğini söylemiştik ve üreticinin duaları gerçek oldu. Bu yağan kar yeni mahsul fındığa da fiyatlarına da faydalı oldu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel