Fındıkta kalite arttırımı mümkün

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve beraberinde AK Parti  İl başkan yardımcısı Erol Tosun  ve il yönetim kurulu üyesi Ayşegül Yılmaz ile birlikte, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş’ı Makamında ziyaret etti. İl Müdürü

Fındıkta kalite arttırımı mümkün

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve beraberinde AK Parti  İl başkan yardımcısı Erol Tosun  ve il yönetim kurulu üyesi Ayşegül Yılmaz ile birlikte, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş’ı Makamında ziyaret etti.

 İl Müdürü Topbaş, heyete Trabzon’un tarımıyla ilgili bilgi sunarken, Trabzon’un Tarım ve Hayvancılıkta İhracat anlamında payının büyüklüğünden  ve özellikle Fındık üretiminde dünyadaki konumundan bahsetti.

Tarım İl Müdürü Sabri Topbaş, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve beraberindekilere Yaşlanmış Fındık Bahçelerinin Yenilenmesi Çalıştayı Konulu brifing sundu . 

Topbaş, ayrıca fındıkta kalite artırımının, ekim alanlarının ıslahı ile mümkün olacağını ve bunun için de ne yapılması nasıl desteklenmesi gerektiği hakkında bilgilendirme yaptılar. Tarım İl Müdürü Topbaş Türkiye’nin dünya fındık üretiminin yüzde  65- 70 ini, ihracatının da yüzde 70-75 ‘ini karşıladığını belirterek, “Türkiyenin  dünyanın en büyük Fındık üreticisi ve ihracatçısı olduğunu üstüne basarak belirttikten sonra bu oranın daha da artırılması ya da korunması için özellikle mevcut fındık bahçelerinin ya da yeni yapılacak bahçelerin kaliteyi artıracak şekilde olması gerekiyor.

Bunu için de vatandaşın desteklenirken bunun bilinçli yapması gerekmektedir” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise, “Eskiden gerek fındığın toplanmasında gerek kurutulmasında ve gerek de satılacak aşamaya gelmesinde çok zorluklar yaşanıyordu. Ama son zamanlarda tüm bu durumların çok daha iyileştirildiğini ve yapılacak yeni destekler ile de bu iyileştirme ve kaliteyi artırmamız gerekmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel