Fındıkta en önemli oyuncu üretici

Fatsa Ticaret Borsası'ndan fındık değerlendirmesi.

Fındıkta en önemli oyuncu üretici

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, yeni fındık sezonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede fındıkta en önemli oyununun üretici olduğunu söyledi.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnşallah 2016 yılı mahsulü tüm üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olur ve üreticimizin ve esnafımızın istediği gibi şekillenir. Fiyatlar da yeni sezonda 10 TL üzerinde olursa üreticilerimiz sıkıntı yaşamaz. Şu an için 2015 yılından az bir mahsul var. Diğer ülkelerden açıklanan yeni sezon öncesi rekolte tahminlerini manipülasyon olarak kabul ediyoruz. Yetkili kurumlarımızın bu tür açıklamaları yasak etmesine rağmen bu tür talihsiz açıklama yapanları kınıyorum. Bu tür açıklamalar fiyatlara yansımaz. Üreticilerimiz artık fındığının değerini biliyor ve en iyi şekilde mahsulüne sahip çıkıyor. Üretici artık fındık da en önemli oyuncu olmuştur. Herkes fındığın fiyatını düşürmeye çalışsa bile üretici bu tür davranışlara fazla aldırış etmiyor ve kendi fındığının fiyatını belirleyecektir. Yeni sezonun tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel