Fındıkta donun etkileri araştırılıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki 93 bin dekar fındık bahçesinde zirai donun etkilerinin araştırılması için çalışma başlatıldı.Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki donun Batı Karadeniz'de de etkisini göstermesi nedeniyle Alaplı Ziraat Odasına bağlı tarım danışmanla

Fındıkta donun etkileri araştırılıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki 93 bin dekar fındık bahçesinde zirai donun etkilerinin araştırılması için çalışma başlatıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki donun Batı Karadeniz'de de etkisini göstermesi nedeniyle Alaplı Ziraat Odasına bağlı tarım danışmanları ve ziraat mühendisleri, bahçelerdeki zararı tespit için incelemelerde bulunuyor.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilk belirlemelerine göre dere boylarındaki fındık bahçelerinin dondan tamamen etkilendiğini söyledi.

İlçede yaklaşık 8 bin çiftçinin fındıkla geçimini sağladığını anlatan Türkoğlu, "Fındığa çok önem veriyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde don, ürünlerde büyük kayba yol açtı. Ancak Alaplı'nın yüksek kesimlerdeki bahçelerin dondan etkilenmediğini, ürün verimliliğinin iyi olduğu tahmin ediyoruz" diye konuştu,

Türkoğlu, il genelinde zirai dondan ürünlerinin yüzde 30 civarının olumsuz etkilendiğini öngördüklerini kaydetti.

Ürünleri dondan etkilenen Şaban Özdemir de bahçesinin büyük bölümünün dere kenarında olduğunu belirterek, "Bahçemdeki fındığın yüzde 70'i kurudu. Büyük zarara uğradım. Benim gibi çok sayıda çiftçi var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel