Fındıkta don onun önemini artırdı!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Bu yıl Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don olayı, Lisanslı Depoculuk sisteminin önemi ortaya çıkardı” dedi.Sarıkahraman, mart ayı sonunda Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don olayından sonra gündeme ge

Fındıkta don onun önemini artırdı!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Bu yıl Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don olayı, Lisanslı Depoculuk sisteminin önemi ortaya çıkardı” dedi.

Sarıkahraman, mart ayı sonunda Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don olayından sonra gündeme gelen fındık ithalatı konusunun bölgeye ve üreticiye yapılan en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini üreten Türkiye’de fındık ithalatı konusunun gündeme getirilmesini eleştiren Sarıkahraman,  “Türkiye’nin fındık ithalatı yapması konusunun gündeme gelmesi yanlış. İhracatçısı da, tüccarı da, manavı da, Ziraat Odaları da biz bu geminin hep birlikte yolcularıyız. Fındık ithalatı yapılarak hangi sorun çözülmüş olacak? Fındık memleketi olan Türkiye'de fındık ithalatı olmaz” diye konuştu.

Fındık konusunda öncelikle yapılması gerekenin fındık üreticisine sahip çıkarak nasıl yardımcı olunacağının tespit edilmesi olduğunu vurgulayan Sarıkahraman,şunları kaydetti:

“İthalatçıyı da, ihracatçıyı da ayağa kaldıracak olan fındık üreticisidir. Bizler öncelikle üreticimizin düşmüş olduğu yangına çare bulma yolunda hareket etmeliyiz. Biz Ziraat Odaları olarak Lisanlı Depoculuğun ehemmiyetine önem verirken, Lisanslı Depoculuk sisteminin yaygınlaşması gerektiğini savunurken yürümediği gerekçesiyle bir anda rafa kaldırıldı. Lisanslı Depoculuğu hemen kapatmak yerine biraz daha idare edebilseydik bugün fındık ürününde yaşanan zarar telafi edilebilirdi.  Bu yıl Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don olayı, Lisanslı Depoculuk sisteminin önemi ortaya çıkardı. Depoculuk faaliyette olduğu takdirde stoklarda bulunacak olan fındık ürünü, bu tür afet dönemlerinde piyasayı rahatlatacaktır. “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel