Fındık yüzleri güldürecek

 Fındık Tanıtım Grubu (FTG) ve Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, Türkiye'nin 2015 fındık rekoltesine ilişkin, "Karanfil sayımına göre iyi bir rekolte bizi bekliyor" dedi.Sevinç, birlik olarak 2015 ürünü

Fındık yüzleri güldürecek

 Fındık Tanıtım Grubu (FTG) ve Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, Türkiye'nin 2015 fındık rekoltesine ilişkin, "Karanfil sayımına göre iyi bir rekolte bizi bekliyor" dedi.

Sevinç, birlik olarak 2015 ürünü fındık rekoltesini belirlemek için ilk aşama olan çiçek sayımını yaptıklarını, ortaya bir miktarın çıktığını ancak bunu kamuoyuyla paylaşmayacaklarını söyledi.

Sayım sonucunda 2015 ürünü fındık rekoltesinin iyi göründüğünü vurgulayan Sevinç, şunları kaydetti:

"Bütün sert kabuklu yemişlerde, fındık da dahil şubat ayı ortalarından itibaren çiçek (karanfil) sayımı yapılmakta. Bu, önümüzdeki yılın ürününün nasıl olacağı yönünde ön bilgi amaçlı. 2009'dan beri FTG olarak çiçek sayımı yapmaktayız. Sadece çiçeği sayıyorsunuz. Bağlayıcı bir sonuç olmadığı için pek de dikkate almaya gerek yok. Üyelerimizi, ihracatçılarımızı bilgilendirme amaçlı bir çalışma. 'Şu kadar çiçek görünüyor, şu kadar miktara tekabül edebilir' diye. Çalışmamızı yaptık. Bir sonuç elde ettik ama bunu kamuoyuyla paylaşmıyoruz. Sadece üyelerimizi bilgilendirdik. Şunu söyleyebilirim, karanfil sayımına göre iyi bir rekolte bizi bekliyor."

Mayıs ayında tekrar bahçelerde sayım yapacaklarını dile getiren Sevinç, "Mayıs ayında yapacağımız sayımla ilk yaptığımız sayımı karşılaştıracağız. Fındıkta ne kadar kayıp yaşanmış görme fırsatını elde edeceğiz" diye konuştu.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK) karanfil sayımına göre rekolte tahminini değerlendiren Edip Sevinç, birliğin rekolte tahmini yapmasını olumlu bulduklarını sözlerine ekledi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, karanfil sayımına göre Türkiye'nin 2015 ürünü tahmini fındık rekoltesinin 650 bin ton olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel