Fındık üreticisine TTB'den uyarı

Köleoğlu, yaptığı açıklamada, 1 Haziran 2006 tarihinde uygulamaya konulan 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, fındık üreticilerinin, don olayı ve doluya karşı ürünlerini sigortalamaları için tanınan sürenin, 5 Mart tarihinde sona ereceğini

Fındık üreticisine TTB'den uyarı

Köleoğlu, yaptığı açıklamada, 1 Haziran 2006 tarihinde uygulamaya konulan 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, fındık üreticilerinin, don olayı ve doluya karşı ürünlerini sigortalamaları için tanınan sürenin, 5 Mart tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Fındıkta don olayı tehlikesinin, değişen iklim şartları sebebiyle Mart ayının sonuna kadar mevcut olduğunu hatırlatan Köleoğlu, "Üreticilerimiz, büyük kısmını devletin ödediği sigortayı cüz'i bir para karşılığında yaptırabiliyorlar. Bundan kaçınmamak lazım. Örneğin sahil kesiminde üreteceği bir ton ürünün karşılığı olan yaklaşık 5 bin lira için, sigorta ettiren bir üreticinin ödeyeceği para sadece 126 liradır. Tarım ürünlerinde daima risk vardır. Üreticilerimiz sunulan bu imkanı mutlaka değerlendirmelidirler." dedi.

TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu da yaptığı açıklamada, üreticilerin mutlaka ürünlerini sigortalatmaları uyarısında bulundu. Ürünlerini sigortalatmak isteyen üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde kayıtlı olmaları gerektiğini aktaran Yaşaroğlu, "Sistemde kayıtları olmayanlar TARSİM'den yararlanamıyorlar. Bu nedenle sistemde kaydı olanlar güncelleme, olmayanlar da yeni kayıt yapacaklar." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel