Fındık üreticisine Budama uyarısı

Fındık üreticisine fındık ağaçlarının bilinçli bir şekilde budanması konusunda uyarıda bulunuldu.

Fındık üreticisine Budama uyarısı

Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, “Sen de Buda, Sen de Kazan” sloganı ile yapılan çalışmalar kapsamında bilinçli budama kursları açılmış ve katılanlara da gereken aletler ücretsiz olarak verilmişti.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen çalışmalarda, sertifikalı budamacılar yetiştirilmiş idi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, fındıkta budama işlemlerinin yapılması gereken bugünlerde Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’nde Adnan Kılıç’a ait örnek bahçeye gittiler. 

Cahit Gülbay, Trabzon’da açılan kurslardan bini aşkın üreticinin bilinçli budama tekniklerini öğrendiğini hatırlatarak, üreticilerin bu kişilerden yararlanmalarını istedi.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, bilinçli budamanın asgari yüzde 30’un üzerinde verim artışı sağladığına dikkat çekerek, “Trabzon’da 65 bin hektar fındık bahçesi var. Ama ortalama 35 bin ton fındık alıyoruz. Bu çok ama çok düşük bir verimdir. Bunu artırmanın bir yolu da bilinçli budamadır. Üreticilerimizi bilinçli budama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Fındık üreticisine Budama uyarısı

Fındık üreticisine Budama uyarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel