Fındık üreticilerine zirai don uyarısı! Tarım sigortasına dikkat çekildi

Giresun'da Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.

Fındık üreticilerine zirai don uyarısı! Tarım sigortasına dikkat çekildi

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, fındık üreticilerini zirai don riski konusunda endişelendiriyor.

Bu bağlamda, Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, iklim değişikliklerinin fındık üretimi için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Kışın sıcak geçmesinin ve ilkbaharda olası fırtına ve dolu yağışlarının üreticiler açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Şahin, yaptığı açıklamada, "Bu yıl kış mevsiminin normallerin üzerinde seyretmesi, ilkbaharda olası don afetlerinin riskini artırıyor. Geçmiş deneyimlerimize dayanarak, zirai donun fındık üretiminde büyük zararlara yol açtığını biliyoruz. Bu nedenle, hava koşullarının getireceği afetler karşısında ekonomik kayıplarımızı önlemek için tarım sigortasını yaptırmak büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Fındık üreticilerine, ürünlerini zirai don riskine karşı sigortalatmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Şahin, 3 Mart 2024 tarihine kadar sigorta yaptırılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, fındıkta don sigortası priminin yüzde 67'sinin devlet tarafından karşılandığını ve üreticilerin prim bedelini hasat sonrasında ödeyebileceklerini vurguladı. Bu bilgiler, fındık üreticilerinin olası doğal afetlere karşı ürünlerini koruma altına almasında önemli bir yol gösterici olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler