Fındık tüccarına rutubet cihazı

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB), üyesi olan fındık tüccarına fındıkta rutubet ölçme cihazı dağıttı.

Fındık tüccarına rutubet cihazı
ÜTB Genel Sekreteri Mehmet Gür, borsanın konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, borsanın, 115 fındık tüccarı üyesi ile bir arada bulunduklarını söyledi.

Fındıkta rutubet ölçmeyi geleneksel yöntemlerle değil, teknolojik imkanlardan yararlanarak yapmayı amaçladıklarını belirten Gür, "Fındık alımını yapıp randımanı ve rutubeti geleneksel yöntemlerle tespit ediyordunuz. Bunu yaparken artık sizlere destek olmak amacıyla teknolojik imkanlardan da faydalanması ve bu konuda artık bir standart olan fındık rutubet makinelerinize kullanmanızı sağlamaya çalıştık." dedi.

Gür, fındık üreticilerinde psikolojik etki yaparak fındığı harmanda kurutmalarını sağlamayı da amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ünye'de geçen sene fındık nemli, rutubetli ve genelde çürüktü. Üreticilerimizin bu konuda biraz duyarsız olduklarını gözlemlemekteyiz. Borsa yönetimimiz böyle bir algı oluşturmak istedi. Artık üreticiler, Ünye'de fındık alan esnafın fındığı alırken makinelerle nemini, rutubetini ölçtüğünü bilecekler. Dolayısıyla üreteciler fındığı getirmeden önce harmanda kuruturlar, buna psikolojik etkisi olur diye düşünüyoruz." 

Konuşmanın ardından fındıkta rutubet ölçme cihazının dağıtımı gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel