Fındık nöbeti başladı

Fındık üreticilerin nöbeti başladı.

Fındık nöbeti başladı

Fatsalı üreticiler, fındık fiyatlarının bu yıl yüksek olması ile beraber harmanlarında fındık nöbeti tutmaya başladılar. 

Bahçelerindeki fındığı toplayan üreticiler harmanlarında kurutmaya başladılar. Bu yıl fındığın az olduğunu ama iyi para ettiğini belirten üreticiler, harmana serdikleri fındığın gece-gündüz nöbetini tutmaya başladılar. 

Çok zor şartlar altında fındık topladıkları belirten üretici Mustafa Bektaş, “Üreticiler olarak fındığımızın çalınmasına karşı harmanda gece nöbetleri tutuyoruz. Güvenlik güçleri buralarda devriye geziyorlar fakat yine biz tedbirimizi kendimizce alıyoruz. Fındık tek geçim kaynağımız ve mahsulümüze her zaman sahip çıkmak zorundayız. Aile bireylerimizle birlikte gece belli saat aralıklarıyla fındık nöbetini tutuyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadan fındığımızı kuruttuktan sonra pazara indireceğiz. Fiyatlardan da bu yıl çok umutluyuz. İnşallah istediğimiz fiyatlar bu yıl olur da bizler de rahat bir yıl geçiririz” dedi.

Üretici Şükrü Çakmak ise, “Bu yıl fiyatlar istediğimiz fiyatlara ulaştı ama fındık yok. Bizler de olanı korumak zorundayız. Elimizden geldiği kadar aile bireylerimizle harmanlarda fındığımızı koruyoruz. Şuan için güneşte mahsulümüz kuruyor ve pazara indireceğiz. Yetkililerin açıklamasını dikkate alıyoruz” diye konuştu. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler