Fındık Konseyi Başkanı uyardı

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, bu yıl yaşanan don olayı nedeniyle belirli bir rakımdan üzerindeki fındık bahçelerinde ürün olmadığından rekolte tahmini için daha hassas çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Arslantürk, yaptığı yazı

Fındık Konseyi Başkanı uyardı
Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, bu yıl yaşanan don olayı nedeniyle belirli bir rakımdan üzerindeki fındık bahçelerinde ürün olmadığından rekolte tahmini için daha hassas çalışma yapılması gerektiğini belirtti.
 
Arslantürk, yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yıllarda rekolte tespitleri ve sonrasında gerçekleşen miktarlar incelendiğinde ciddi sapmalara rastlandığını öne sürdü.
 
Ayrıntılarıyla tabloya bakıldığında verilerde sapmaların olduğunu savunan Arslantürk, şunları kaydetti:
 
"İlgilileri bir kez daha uyarıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda mutlaka bilimsel bir metot kullanınız ve bir önceki yıl gerçekleşen fındık miktarı ile tespit ettiğiniz tahmini rekolteleri karşılaştırınız. Özellikle bu yıl don olayı sonrası belli bir rakımdan sonra fındık olmaması, daha da hassas çalışma gerektirmektedir. Bu tespit çalışmalarına başlamadan ilgilileri uyarmak isteriz. Bu güne kadar yapılan çalışmalarda Tarım İl Müdürlüklerinin koordinasyonunda ilgili kurumlardan oluşturulan heyetle bahçe incelemeleri ile açıklanan rekolteler kamuoyunda çok tartışıldı. Bu tartışmaların artık sona ermesi ve spekülasyonlara neden olan kafa karışıklığı yaratılmaması için, olabildiği ölçüde sağlıklı ve sağlam rekolte tahmini yapılması gerekiyor."
 
Rekolte tahminlerinde yanılmalara örnek veren Arslantürk, "2005'de 524 bin ton rekolte tahmininin 577 bin, 2006'daki 654 bin tonluk tahminin 823 bin, 2007'deki 498 bin ton tahminin 556, geçen yıl önce 572 bin ton olarak açıklanıp daha sonra 542 bin tona revize edilen miktarın, Nisan 2014 sonu itibari ile 633 bin ton olarak gerçekleştiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel