Fındık ihracatçılarından tepki

"Türk fındığının da içinde kullanıldığı krema, çikolata ve benzeri ürünler bazında sürdürülen kampanyalar bilgisizce ve önyargı sonucudur. "

Fındık ihracatçılarından tepki
Karadeniz Fındık İhracatçıları ve Mamulleri Birliği, Trabzon'da ve bölgede yayın yapan yerel gazetelere verdiği ilanla fındık mamulleri ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

İlanda, "Başta fındık olmak üzere içinde tarım ürünlerimizin kullanıldığı çeşitli tüketim maddeleri hakkında kesin bilimsel araştırma verilerine dayanmadan yapılan mesnetsiz açıklama ve karalama kampanyalarını büyük üzüntü ile izlemekteyiz. Özellikle bilimden ziyade, şov ile iştigal eden popüler tıp çevrelerinin açıklamaları ile milli sanayimizin de suçlanması, tarımsal ürünlerimiz, üreticilerimiz ve ekonomimiz açısından son derece zarar vericidir. Tarım ürünleri, ancak tarıma dayalı sanayi ürünleri içinde girdi olarak işlenmek yolu ile değer kazanabilir. Tarımda yüksek katma değer elde edebilmek sadece bu sayede mümkün olabilir. Özellikle dünya üretiminde açık ara birinci konumumuzu koruduğumuz Türk fındığının da içinde kullanıldığı krema, çikolata ve benzeri ürünler bazında sürdürülen kampanyalar bilgisizce ve önyargı sonucudur. Bu durum, stratejik milli ihraç ürünümüz fındık ile bağlantılı yüz binlerce üretici ailemiz ve ülke ekonomimiz açısından da çok tehlikeli sonuçlar doğurabilecek boyuttadır. Unutmayalım ki, yurt içinde ve yurt dışında fındık kullanarak son tüketiciye çeşitli ürünler arz eden her kuruluş, ülkemiz ve üreticilerimizin de ortağıdır. Basınımız ve sorumluluk duyan büyük kesimlerin hiçbir bilimsel temeli olmayan, şüphe ve vehim kaynaklı olduğu kadar spekülasyonlara da açık isnatlara asla itibar etmemesi milli menfaatlerimiz açısından önem arz etmektedir. Tüketicilerimize ise, devletimizin halkımızın sağlığı konusundaki hassasiyetine güvenmelerini, yalnızca resmi kuruluşlardan yapılacak açıklamaları ve teyitli bilimsel araştırma sonuçlarını dikkate almalarını, bunların dışındaki kampanyalara itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler